Moskovska štampa: Nikolić uvjerio Putina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potrudio se da ubedi predsednika Rusije Vladimira Putina da Beograd ostaje njen siguran partner, a koliko je u tome uspeo, pokazaće poseta premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

Srbija 11.03.2016 | 22:59
Moskovska štampa: Nikolić uvjerio Putina

Dnevnik piše da je Moskva od Beograda pre svega očekivala jasna razjašnjenja o saradnji Srbije sa NATO, kao i o garancijama za status ruskih saradnika humanitarnog centra u Nišu.

"Odlučujuće za poziciju Srbije je mišljenje ne njenog predsednika, već premijera Aleksandra Vučića. A Medvedev će baš sa njim razgovarati u Beogradu", piše Komersant u tekstu pod naslovom "Časna predsednička".

Moskovski komsomolac u tekstu pod naslovom "Predsednik Srbije se 'pokajao' pred Putinom zbog sporazuma sa NATO", piše da je Nikolić "uverio Putina da Rusija ne treba da se boji zbližavanja Srbije sa NATO".

Rosijska gazeta navodi da je Nikolić izjavio da ne želi da Srbija uđe u NATO i da je Putin obećao podršku u očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije.

Izvor: Beta

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Kiklop

11.03.2016 13:08

Toliko podanistvo , da se ogadi covjeku.

ODGOVORITE
Name

No1

11.03.2016 13:53

Pa gdje si ti pametni kiklope

Name

dragan

11.03.2016 13:41

Nije mi jasno na osnovu čega si Kiklope zaključio da je u pitanju podaništvo. SFRJ je jako dugo dobro kotirala igrajuči igru i sa Zapadom i sa Istokom. Zapadnjaci su plaćali da ne SFRJ ne ide u Varšavski ugovor, a SSSR da se ne priključi NATO-u. Treba biti igrač velikog kalibra pa odigrati takvu igu. Ja ne kažem da je predsjednik Nikolić taj kalibar, ali prilika postoji jer je u toku borba za prevlast na Balkanu. Pametnom igrom Srbija može da dobije, a vojna neutralnost je najbolji potez.

ODGOVORITE
Name

TREBINJKA

11.03.2016 14:13

VAMA JE SVIMA U GLAVI RAT .

Name

VRS RVI

11.03.2016 15:41

Srbija nije SFRJ, Nikolić nije Tito a SSSR nije Rusija. Ovo vrijeme nije ono što je nekada bilo. Ne može se više na dvije stolice, došla je kraju ta šuplja priča. Ako je Srbija vojno neutralna ja sam Marko Kraljević. Svaka zapadna bitanga i američki psi rata mogu da rade šta hoće i to isključivo zaslugom Nikolića i Vučića. To su oni isti psi rata koji su ubijali srpsku djecu od tri godine, pun voz civila... oteli Kosovo,omogućili da Šiptari živim Srbima vade organe i prodaju, koji su imali namjeru da Srbe proglase genocidnim narodom, isti oni koji su htjeli da prime Kosovo u UNESCO a sada pod njihovom zaštitom potapaju srpske svetinje! Jednom riječi najveće zlo koje je ikada postojalo na planeti. Sada američki uličari, probisvjeti i narkomani koje je vojska pokupila sa ulice, najela, dala uniformu i puške mogu da rade u Srbiji šta hoće. Ovo je najgluplji naslov koji sam pročitao. Nikolić ubjedio Putina. Koja li je samo to glupost.Bliži se kraj ovoj ljigavoj politici srpskih "umova" koji su pljunuli na sve srpske žrtve i napravili najveću izdaju srpskom narodu.Kako stvari stoje Srbima se ne piše dobro. Nemogu Rusi biti veći Srbi od Srba. Ustvari možda bi imogli ali zašto?!

Name

Kumic

11.03.2016 16:06

Trebinjko i jasam za rat ali ljubavni

Name

Robin Hud

11.03.2016 17:45

Teza je tačna, samo smo sada 40 godina kasnije. A objektivno gledano "Vučić+Nikolić x 100" još uvijek nije ni T od Tito. U nova vremena se igraju nove partije. Ko sjedi na dvije stolice ostaće bez i jedne.

Name

re TREBINJKA

11.03.2016 14:55

Gdje si pročitala riječ rat. Nego mi se čini da se ti u ovu problematiku ne razumiješ. NATO pakt je vojno-politički savez (obrati pažnu na riječ "politički") koji se miješa u sve i svašta, a u pozadini je geostrateški uticaj na sve prostore koji imaju određena prirodna bogatstva uključujući i vodu. Da nije NATO-a sa dominacijom SAD-a svijet bi bio mnogo bolji. Irak, Libija, Sirija, Egipat i mnoge druge zemlje bi bile mirne i cjelovite. U ovo uključi i SFRJ.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

11.03.2016 15:33

Ma lažu bivši Radikali sve što kažu. Prodali bi i oca i mater a da državu neće. Toma i Vučić su grobari Srbije.

ODGOVORITE
Name

a ti si

11.03.2016 16:41

A ti si NapreDNO dno.

Name

Re Kiklop

11.03.2016 16:18

Stvarno ogadi čovjeku dan.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

11.03.2016 17:28

Uvjeravao je Putina da nece u Nato, a ovaj mu ne vjeruje, pa ce da posalje Medvedeva da prica sa Vucicem. Ako to nije uvlacenje i podanistvo, sta je onda?

ODGOVORITE
Name

MD

11.03.2016 18:16

VRS RVI,svaka cast na komentaru. Prikljuciti se Rusiji pa neka oni prave baze u Srbiji a ne zlocinci Ameri, a onda osnovati Pravoslavni savez, pa da vidim ko ce da nas napadne.

ODGOVORITE
Name

Md

11.03.2016 20:19

Nikolić je izdao kuma da neće Putina pogotovu ako mama Merkel kaze

ODGOVORITE
Name

emjabla

11.03.2016 22:50

Putin??

ODGOVORITE
Name

Pa

12.03.2016 04:42

Pustite coveka neka uziva i onako se on nista ne pita

ODGOVORITE
Name

Doc

12.03.2016 05:13

Rusima samo njihov interes da se zaštiti ništa drugo njima ne treba. Baš njih boli uho za Srbe oni oružje prodaju i srpskim neprijateljima!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.03.2016 08:25

Šta je to interes NATO-a?! Oni gaze po leševima da bi došli do onoga što su naumili. Naravno da je blizu toga da Ruse boli uho za sve jer nisu oni krivi. Dali su Srbiji (Vučiću i Nikoliću) toliko šansi koje su licemjerno prokockali. Čiji je interes veto za rezolicije o Srebrenici i lobiranje da Kosovo (kojeg nikada nisu priznali) uđe u UNESCO. Šuplja i izlizana je priča je da du Rusi nešto krivi. To može da kaže samo onaj ko ne razmišlja ili onaj bez moždani vijuga. Imala bi Srbija i S300 i MIG-ove bez obzira na finansijsku moć da ne leti kao muha bez glave i udari u svaki mogući zid koji postoji. Sa takvim ponašanjem niko im ništa neće dati osim možda malih mrvica od kojih bi i miš ostao gladan.

Name

Đurađ

12.03.2016 06:44

Danas igrati na dvije stolice sa ovom garniturom na vrhu je jako opasno, da ih obe ne izgubimo? Srbija nije slsala Ameriku i znate sta ju je snaslo dok nije bilo Putina. Sta misle Srbijanci da ce doci odmah dolari ako se prikolone NATO-u. U filmu Otac na sluzbenom putu izgovorena je recenica Vise volim rusko govno nego americku totru. Eto vam poruke Srbi

ODGOVORITE
Name

Dragan

13.03.2016 20:40

Svaka cast za ovaj komentar VRS RVI .A TOMA I VUCIC NEKA DOBRO PAZE SA JEDNOM GUZICOM NA DVIJE STOLICE ZA NAS JE SAMO RUSIJA tj ZA SRBIJU I SRPSKU REPUBLIKU I CIJELI REGION JELI MISMO MALI DA MOZEMO SA NATO BAGROM VATIKANOM I AMERICKOM MAFIOM.A TOMA I VUCIC NEMA MUDA DA TO URADE ONDA PUSTITE DR SESELJA NA VLAST ZIVIO DR SESELJ "LEGENDO"