Mari: Meldonijum? Sve mi je to čudno…!

Britanski teniser Endi Mari rekao je da Marija Šarapova mora da prihvati odgovornost za to što je pala na doping testu i odradi suspenziju koja je čeka.

Tenis 12.03.2016 | 13:00
Mari: Meldonijum? Sve mi je to čudno…!

28-godišnja ruska teniserka otkrila je pre pet dana da je bila pozitivna na meldonijum tokom ovogodišnjeg Australijan Opena.

“Jasno je da ako koristite doping i padnete na testu, morate da budete suspendovani”, rekao je Mari.

Šarapova će provizorno biti suspendovana od 12. marta.

Nekadašnja prva teniserka sveta, osvajačica pet Gren slem titula, rekla je da je uzimala meldonijum, koji je dodat na zabranjenu listu 1. januara, iz zdravstvenih razloga u poslednjih deset godina.

Šarapova je samo jedna u nizu sportista koji su bili pozitivni na lek koji koriste uglavnom srčani bolesnici, a među njima je i svetska šampionka na 1.500 metara Abeba Aregavi i ruska klizačica Jekaterina Bobrova.

“Mislim da je od 1. januara 55 različitih sportista palo na meldonijum. Čudno mi je da postoji lek za srčane probleme koji se dobija na recept, a toliki broj sportista koji ga koristi. To mi je zaista čudno”, naglasio je Mari.

Mari je takođe rekao da tenis mora mnogo oštrije da se izbori sa pretnjom koju predstavlja doping.

“Situacija je bolja nego pre nekoliko godina. Prošle godine sam bio testiran mnogo puta, a ove samo dva puta za tri meseca, što nije dovoljno, jasno je”, istakao je Mari.

Komentari / 0

Ostavite komentar