Pobjeda engleskih navijača nad biznisom!

Odluka je: Maksimum 30 funti i ni peni više!

Fudbal 12.03.2016 | 08:40
Pobjeda engleskih navijača nad biznisom!

Navijači premijerligaških klubova koji planiraju da sledećih sezona putuju na gostovanja već sada znaju koliko će novca morati da izdvoje za ulaznice.

Premijer liga donela je definitivnu odluku da limitira cenu karata za gostujuće navijače na 30 funti!

To pravilo važiće naredne tri sezone, a klubovi su ga jednoglasno usvojili u sredu, na osnovu februarskog predloga. Rukovodstvo lige tako je reagovalo na brojne proteste navijača, koji su ove sezone u nekoliko prilika poručivali da su veoma nezadovoljni cenama svojih karata za gostujuće sektore.

Neki su nezadovoljni i novim cenama pretplatnih karata, a predstavnik Federacije fudbalskih navijača Engleske Majkl Brunskil pozdravio je današnji dogovor i saopštenje.

"Svaki premijerligaški klub trenutno naplaćuje više od 30 funti za gostovanja klubovima iz Kategorije A. Ako pratite timove koji spadaju u tu kategoriju, onda ćete garantovano sačuvati svoj novac", rekao je Brunskil.

U kategoriju A klubova spadaju klubovi Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi i Totenhem.

ARSENAL OBEĆAO DODATNO SNIŽENJE

Reagujući na ovakav dogovor, rukovodstvo Arsenala "zamrzlo" je cene pretplatnih karata za sledeću sezonu i obećalo da će za četiri evra dodatno smanjiti cene karata svojih navijača za gostovanja, tako da će ih oni plaćati najviše 26 evra.

"Ovi postupci napravljeni su da bismo olakšali putovanja svojim navijačima, jer se na njima sreću sa najskupljim kartama jer prate Arsenal", rekao je izvrši direktor "tobdžija" Ivan Gazidis.

Komentari / 0

Ostavite komentar