Buker napustio Igokeu!

Po završetku sezone u ABA ligi, u redovima Aleksandrovčana već je došlo do promjena.

Košarka 09.03.2016 | 17:40
Buker napustio Igokeu!

Kris Buker nije više član Igokee. Uprava bh. šampiona odlučila je da sporazumno raskine saradnju Amerikancem, koji je već pronašao novi klub i napustio "igose".

Osim Bukera, postoji mogućnost da još neko od igrača ode, ali i da u Aleksandrovac stignu pojačanja, prije svega na pozicijama krilnog centra i centra.

"Sa Krisom Bukerom smo u procesu sporazumnog raskida saradnje, a ovaj igrač već ima novi angažman i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere. U narednim danima planiramo angažovanje još nekih pojačanja, prije svega na pozicijama 'četiri' i 'pet', kao i jednog igrača na spoljnoj poziciji, kako bismo proširili rotaciju", izjavio je sportski direktor Pavle Ćorović za "EuroBlic".

U Igokei se svi nadaju da će do početka sezone u Ligi BiH biti spreman i Marko Čakarević, koji je zbog povrede propustio veći dio sezone u ABA ligi, u kojoj je tim Dragana Bajića pobjedom u posljednjem kolu protiv Tajfuna 81:76 osigurao opstanak.

"Očekujemo i povratak Čakarevića za završnicu Lige 6. U narednim danima imaćemo i jasnu situaciju oko toga koji igrači će pojačati naš tim, s obzirom da već pregovaramo sa nekoliko potencijalnih pojačanja, na koja bismo mogli računati u dužem vremenskom periodu", poručio je Ćorović.

Na startu Lige 6, Igokea će u derbiju ugostiti Široki.

"U domaćem prvenstvu smo apsolutni favoriti. Međutim, to moramo potvrditi i na parketu ne potcjenjujući nijednog protivnika. Prvu utakmicu igramo već u subotu protiv Širokog. Očekujemo da ćemo startovati pobjedom u Ligi 6 i da ćemo odbraniti titulu šampiona", zaključio je sportski direktor Aleksandrovčana.

Komentari / 0

Ostavite komentar