Moto GP - Rosi: Mnogi su brzi, vidjećemo…

Vozač Jamahe Valentino Rosi rekao je da veruje da je ostvario dobar ritam pred prvu trku sezone, uprkos tome što je imao dva pada tokom poslednjih testiranja.

Ostali sportovi 09.03.2016 | 09:00
Moto GP - Rosi: Mnogi su brzi, vidjećemo…

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje 20. marta Velikom nagradom Katara na stazi “Losail”, upravo na kojoj je ‘Doktor’ dva puta pao, oba puta u desetoj krivini.

Iako je Italijan imao odličnu simulaciju trke, na kraju je imao tek peto vreme, sa šest desetinki zaostatka u odnosu na timskog kolegu Horhea Lorenca.

“Nažalost, dva puta sam pao u istoj krivini, ali nije bilo ništa ozbiljno. Zajedno sa svojim timom sam uspeo da napredujem po pitanju podešavanja i imao sam poprilično dobar ritam. Vozio sam napadački i nisam imao loše vreme, a najvažnije je da sam uradio simulaciju trke, koja je bila odlična”, rekao je Rosi.

‘Doktor’ je istakao da veruje da će start sezone biti težak, pošto se timovi još navikavaju na nove Mišelinove pneumatike.

“Mislim da će biti veoma teško jer u ovom trenutku izgleda, od prvog testa do sada, da drugi motori mnogo napreduju, ali smo mi na istom nivou. Mnogi vozači mogu da budu brzi na prvoj trci, ali smo i mi u toj grupi”, naglasio je Rosi.

Isto kao veliki broj vozača, i Rosi se mučio sa mekšim pneumaticima, koji bi trebalo da budu promenjeni do prvog trkačkog vikenda.

“Problem je što se staza menjala ioz dana u dan, pa se prednji pneumatici mnogo više troše i to dovodi do promena u vašem kretanju. Poslednjih pet krugova će biti teško za sve, ali moj motor je dobar, tako da verujem da mogu da zadržim dobar ritam”, rekao je ‘Doktor’.

Komentari / 0

Ostavite komentar