PL: Arsenal izvukao bod na Lejnu! Ostali trljaju ruke!

Fudbaleri Totenhema i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju Londona koji je obeležio 29. kolo engleske Premijer lige. Meč za titulu kojem se raduje samo Lester: Potpuno lud derbi Severnog Londona završen burnom podelom plena. Oba tima su imala prednost, ali se na kraju raduju samo Lisice - 2:2.

Fudbal 05.03.2016 | 16:00
PL: Arsenal izvukao bod na Lejnu! Ostali trljaju ruke!

Derbi za šampionsku titulu u Premijer ligi, ali meč nakon kojeg naviše razloga za zadovoljstvo ima lider engleskog šampionata - Lester! Totenhem i Arsenal su odigrali potpuno lud meč na Vajt Hart Lejnu, svako je u pojedinim trenucima bio na korak od slave, ali i ivice ponora, a na kraju svega po jedan bod za oba tima, nedovoljan da bi se makli sa druge, odnosno treće pozicije na tabeli - 2:2 (0:1).

Totenhem je na startu meča bio daleko bolji rival, predvođen ambicioznim i upornim Harijem Kejnom stvorio je dosta problema odbrani Arsenala, ali kada te brojne prilike nisu iskorišćene usledila je surova kazna. Sjajnu akciju Arsenala, pravovremeno ubacivanje i asistenciju Beljerina, na najbolji mogući način krunisao je Aron Ramzi, koji je majstorskim udarcem petom doveo goste u vođstvo.

Od tog trenutka, pa sve do desetog minuta nastavka meča Arsenal je bio tim koji je diktirao tempo, ali se sve promenlio nesmotrenim startom Fransisa Kokelana i drugim žutim kartonom za francuskog vezistu. Tobdžijama je bilo potrebno svega sedam minuta da u potpunosti preokrenu rezultat. Aldervireld je u 60. minutu izjednačio rezultat, a Hari Kejn samo dva minuta kasnije doneo potpuni preokret svom timu.

Ipak, tu nije bilo kraja potpunoj ludnici na ovom meču. Aleksis Sančez je u 76. minutu iskoristio novi dobar pas Beljerina i produžio nadu svom timu u borbi za šampionski trofej.

Iako je imao igrača manje, taj izjednačujući pogodak u potpunosti je razdrmao igrače Arsenala, pa su gosti u samoj završnici meča bili čak i bliži osvajanju sva tri boda. U poslednjim trenucima utakmice u stopostotnoj šansi se našao Aron Remzi, ali je Kevin Vimer sjajno uklizao i sprečio gotovo siguran pogodak ekipe Arsena Vengera.

PREMIJER LIGA, 29. kolo:

Totenhem - Arsenal 2:2 (0:1)
/Aldervild 60, Kejn 62 - Ramzi 39, Sančez 75/

16.00

Čelsi - Stouk
Everton - Vest Hem
Mančester siti - Aston Vila
Njukasl - Bornmut
Sautempton - Sanderlend
Svonsi - Norič

18.30

Votford - Lester

nedelja

14.30

Kristal Palas - Liverpul

17.00

VBA - Mančester junajted

TABELA: Lester (-1) 57, Totenhem 55, Arsenal 52, Mančester siti (-2) 47, Mančester junajted (-1) 48, Vest Hem (-1) 46, Stouk (-1) 42, Liverpul (-2) 41, Sautempton (-1) 40, Čelsi (-1) 39, Everton (-2) 38, Votford (-1) 37, VBA (-1) 36, Kristal Palas (-1) 33, Bornmut (-1) 32, Svonsi (-1) 30, Sanderlend (-1) 24, Norič (-1) 24, Njukasl (-2) 24, Aston Vila (-1) 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar