Tragedija: Gol ubio šestogodišnje dijete

Šestogodišnji Uroš Plančak iz Đurđeva u Srbiji preminuo je u četvrtak uveče u Dečijoj bolnici od teških povreda glave. Na njega je u sredu tokom igre sa drugarima pao gol na neuređenom igralištu u Đurđevskom naselju Telep.

Srbija 04.03.2016 | 19:40
Tragedija: Gol ubio šestogodišnje dijete

Nesreća se dogodila u kasnim popodnevnim satima kada je sa majkom Milanom otišao u naselje Telep da ona pričuva dete od njihovih rođaka.

Nesrećni otac Miša kaže da je njegov mališan trenirao fudbal i da je kobnog dana sa sobom poneo loptu i kopačke da se igra sa bratom od tetke koji živi u blizini.

"Niko tako nešto nije mogao da pretpostavi da će se desiti. To igralište zovemo Peskara i ono jeste divlje, ali tamo se stalno igraju deca. Jednostavno, sudbina je tako htela", priča Miša koji je prvi stigao na mesto nesreće, jer se vraćao sa posla.

Očevici kažu da je Hitna pomoć stigla brzo i mališan je odmah prevežen u novosadsku Dečiju bolnicu Kliničkog centra Vojvodine gde su mu utvrđene teške povrede glave.

On je do četvrtka uveče bio na aparatima za reanimaciju i, nažalost, izdahnuo je oko 23 sata.

Prijatelji Plančaka tvrde da je pokojni mališan bio divan dečkić, dete za primer i zahvaljuju Bogu što ta porodica ima još i šestomesečnu bebu, te se nadaju da će im ona malo ublažiti bol i skrenuti misli sa nesreće. Ipak, majka Milana se i dalje ne oseća dobro jer je doživela nervni slom.

Celo Đurđevo je u neverici i obavijeno je tugom i bolom zbog mališana i kažu da selo ne pamti takvu nesreću.

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Miki

04.03.2016 18:45

Duša mala Počivaj u miru laka ti zemlja

ODGOVORITE
Name

edi

04.03.2016 18:50

Neduzno dijete...pocivaj u miru...

ODGOVORITE
Name

Petar Pan

04.03.2016 20:21

Pa majku mu je.em jel svake godine djeca moraju ginuti na neuređenim igralištima?! Stoko balkanska uradite nešto da se nikom više to ne desi! Hvala dragom Bogu, ja sam preživio sličnu tragediju na času fizičkog, bio sam na liječenju u Beogradu i Zagrebu. Prečka gola me je okrznula po glavi, puno željezo, milimetri su mi spasili život. Stoko balkanska je.em vas u mozak! Saučešće familiji, a dječaku spokoj duši.

ODGOVORITE
Name

Mama

04.03.2016 20:47

Upravu si Petre redovna pojava na našim nazovi igralistima. Žalosno je što će se o ovome pričati jedan dan svi kažu kako nešto treba preduzeti i brzo sve pada u zaborav. Počivao u miru andjele.

Name

Petar Pan

05.03.2016 05:39

Znam da nikoga za ovu tragediju nije briga, a njegovim roditeljima ostaje da žive s tim gubitkom. Ja skupljam ove članke, ovaj ću takođe oštampati. Svaki put kad ovako nešto pročitam, vrate mi se slike iz aprila 1991. godine. Neku ludu sreću sam imao. Željezni gol je bio prislonjen uz zid, bez onog dole držača, znači samo stative i prečka. Bilo je dovoljno 5-10 minuta da se to zavari, ali eto niti te tri učiteljice, niti nastavnici fizičkog, niti hausmajstor/domar, niti direktor nije tu prepoznao neku opasnost, šta reći na to, naša prosveta. Direktor škole je imao pogled na školsko betonsko igrališe, a kad se to desilo ostao je frapiran u fotelji, nije ni izašao pred školu. U bolnici kao desetogodišnjak čekam s krvavom rukom da neko donese knjižicu, da mogu na operaciju. Ne znam koliko sam čekao, za mene je bila vječnost i kad mi neko počne pričati nešto pozitivno o Jugoslaviji. Ja je jednostavno mrzim. Mi nismo, niti ćemo ikad biti,Nijemcima i Austrijancima ni do koljena. Zaista mi je žao malog Uroša. Jadan izgubi glavu zbog našeg balkanskog javašluka, zbog naše bahatosti i nemara. Eto, to je to.

Name

miki

06.03.2016 08:54

Tebe nije bog spasio nego si imao ludu sreću za razliku od ovog malenca nažalost.Ljudi razmislite spriječite da se ovo ne dešava jer će opet neko dijete stradati.

Name

Petar

07.03.2016 11:48

Sta kazes, hvala bogu.Hvala mu i za ovog malog.Kako tako razmisljate ,nije mi jasno!