Opština kupuje poligraf da političari ne bi lagali

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu u Srbiji danas je i zahtev da se iz budžetskih rezervi hitno kupi poligraf, kako bi se smanjile razne laži.

Srbija 04.03.2016 | 17:45
Opština kupuje poligraf da političari ne bi lagali

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Dušan Đurović predložio je da se u cilju istine i eliminisanja laganja od strane političara kupi poligraf, na koji će morati svi da dođu.

Prema njegovim rečima, to se odnosi na sve političare na lokalu, kao i na ministre i republičke funkcionere koji dolaze u rudničko-takovski kraj, kako bi "bili svesni da ovde više nema laganja".

"Ovaj narod konačno treba da sazna ko govori istinu i jedini način je da se kupi poligraf koji bi se brzo isplatio, a mogli bi da ga iznajmljujemo i drugim opštinama", rekao je Đurović.

Kako je novinarima objasnio, predlog je usledio posle poziva Socijalističke partije Srbije (SPS), svojim koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti, Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da zajedno idu na poligraf.

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS), kojoj je Đurović pred početak sednice poklonio cveće, svojim koalicionim partnerima je rekla da je to "sakupljanje jeftinih političkih poena". Niko od odbornika na današnjoj sednici nije se javio sa drugačijim predlogom ili se izjasnio da je protiv.

Izvor: Beta,Foto: Profimedia

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

05.03.2016 00:47

"Opština kupuje poligraf da političari ne bi lagali" Kako da ne bi lagali...pa oni su placeni da lazu..

ODGOVORITE