Vitlao sjekirom,vikao "Alahu akbar" i prijetio da će pobiti sve Srbe

Muhamed K. zvani Muki (51) uhapšen je zbog sumnje da je u gradskom autobusu u Zemunu vitlao sekirom i vikao "Alahu akbar", preteći da će da "pobije sve Srbe". Isti muškarac uhapšen je pre 15 dana zbog istovetnog dela, ali je ubrzo pušten.

Srbija 03.03.2016 | 18:33
Vitlao sjekirom,vikao "Alahu akbar" i prijetio da će pobiti sve Srbe

Prestravljeni putnici su pozvali policiju, koja je Muhameda K. izvela iz autobusa, a potom odvela u policijsku stanicu na saslušanje.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Pretpostavlja se da je u trenutku incidenta bio pod dejstvom alkohola.

Isti muškarac je pre samo desetak dana takođe pretio sekirom na liniji 706, kada je govorio da će aktivirati bombu i dići sve u vazduh.

Policija ga je tada savladala i pronašla sekiru, a on je tvrdio da nije pretio da će ubiti ljude, već je samo bio nervozan jer mu vozač nije stao van stanice.

"Tog jutra sam krenuo na posao. Mladić je prišao vozaču i tražio da mu stane van stanice, ali je ovaj to odbio i zamolio ga da napusti vozilo. Besan zbog toga, momak je počeo da viče iz sveg glasa da će nas pobiti kada aktivira bombu. Hteo sam da mu priđem jer sam trenirao borilačke veštine, ali su me drugi putnici zamolili da to ne radim. Ljudi su se uplašili jer nisu znali o kome se radi, kao i šta zaista ima kod sebe. Odlučio sam da pozovem policiju", ispričao je tadaBranimir Đokić, jedan od putnika koji su gledali i slušali iživljavanje ovog putnika.

(EPK/Blic)