Витлао сјекиром,викао "Алаху акбар" и пријетио да ће побити све Србе

Мухамед К. звани Муки (51) ухапшен је због сумње да је у градском аутобусу у Земуну витлао секиром и викао "Алаху акбар", претећи да ће да "побије све Србе". Исти мушкарац ухапшен је пре 15 дана због истоветног дела, али је убрзо пуштен.

Србија 03.03.2016 | 18:33
Витлао сјекиром,викао "Алаху акбар" и пријетио да ће побити све Србе

Престрављени путници су позвали полицију, која је Мухамеда К. извела из аутобуса, а потом одвела у полицијску станицу на саслушање.

Одређено му је задржавање до 48 сати, након чега ће бити саслушан у Трећем основном тужилаштву.

Претпоставља се да је у тренутку инцидента био под дејством алкохола.

Исти мушкарац је пре само десетак дана такође претио секиром на линији 706, када је говорио да ће активирати бомбу и дићи све у ваздух.

Полиција га је тада савладала и пронашла секиру, а он је тврдио да није претио да ће убити људе, већ је само био нервозан јер му возач није стао ван станице.

"Тог јутра сам кренуо на посао. Младић је пришао возачу и тражио да му стане ван станице, али је овај то одбио и замолио га да напусти возило. Бесан због тога, момак је почео да виче из свег гласа да ће нас побити када активира бомбу. Хтео сам да му приђем јер сам тренирао борилачке вештине, али су ме други путници замолили да то не радим. Људи су се уплашили јер нису знали о коме се ради, као и шта заиста има код себе. Одлучио сам да позовем полицију", испричао је тадаБранимир Ђокић, један од путника који су гледали и слушали иживљавање овог путника.

(ЕПК/Блиц)