Konte više ne računa na veterane Pirla i De Rosija!

Selektor Italije Antonio Konte odlučio je da podmladi ekipu pa na Evropsko prvenstvo u Francuskoj neće voditi Andreu Pirla i Danijelea De Rosija.

Fudbal 03.03.2016 | 16:00
Konte više ne računa na veterane Pirla i De Rosija!

Kako prenose italijanski mediji, bivši trener Juventusa ne računa ni na Marija Balotelija, od koga se već godinama očekuje da bude jedan od ključnih igrača "Azura".

"Korijere delo sport" piše da iskusni tamdem koji je osvojio Mundijal 2006. neće biti na spisku jer Pirlo ne igra dovoljno konkurentan fudbal u SAD, a De Rosi ima mnogo problema sa povredama.

O disciplini Balotelija suvišno je govoriti, a dodatan razlog je i što ove sezone nije standardan ni u Milanu, koji je trenutno daleko od vrha italijanskog fudbala.

Konte planira da gradi vezni rad oko Marka Veratija iz PSŽ-a i Klaudija Markizija iz Juventusa, dok će u napadu šansu pružiti još samo Lorensu Insinjeu iz Rome i Federiku Bernardeskom iz Fiorentine.

"Azuri" su se "prošetali" kroz kvalifikacije sa sedam pobeda i tri remija, a na prvenstvu Evrope igraće u grupi sa Belgijom, Švedskom i Republikom Irskom.

Komentari / 0

Ostavite komentar