Tramp i Klintonova sve bliže Bijeloj kući

Republikanski pretendent za predsedničku nominaciju u SAD Donald Tramp i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton izbili su, svako u svom taboru, kao ubedljivi favoriti tokom "Super utorka", najvažnijeg dana preliminarnih izbora, kada se istovremeno glasalo u 12 američkih država i jednoj teritoriji.

Svijet 02.03.2016 | 08:00
Tramp i Klintonova sve bliže Bijeloj kući

Prema projekcijama medija, Tramp je pobedio svoje republikanske rivale u sedam država od onih duboko na jugu do Masačusetsa na severu, čime je dobio dodatan zamah posle prošlomesečnog glasanja kada je pobedio u tri od četiri država u kojima se održavaju prvi preliminarni izbori, prenosi Rojters.

I pobeda Klintonove nad demokratskim takmacima u sedam država, bila je ubedljiva, mada i predvidljiva u državama poput Arkanzasa gde su ona i njen suprug Bil Klinton počeli političku karijeru.

Njihovi rivali međutim najavljuju istranju borbu. Trampov republikanski rivali Ted Kruz, senator iz Teksasa, koji je pobedio u Teksasu i susednoj Oklahomi i Marko Rubio, senator sa Floride, koji je prema predviđanjima pobedio u Minesoti, izrazili su odlučnost da ostanu u trci.

Glavni takmac Klintonove, Berni Sanders, demokratski socijalista iz Vermonta, koji je pobedio je u Vermomntu, Koloradu, Minesoti i Oklahomi takođe je obećao da će nastaviti da se bori za nominaciju u preostalih 35 država u kojima tek treba da se održi glasanje.

Rojters ocenjuje da su Tramp I Hilari Klinton sada pod pritiskom da pokažu da mogu da ujedine birače, svako u svojoj stranci, i izbegnu podele koje bi im mogle naneti štetu na izborima za predsednika SAD 8. novembra.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xx

02.03.2016 07:34

Bože koja zemlja je i ta Amerika kad ova zlobna babuskara osvaja lažnim osmijehom.

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

02.03.2016 08:11

Ko bijaše Monika Levinski?

ODGOVORITE
Name

...

02.03.2016 14:24

Ona je zlo ,vidi joj se u ocima,ko da nije s ove planete.

ODGOVORITE