Evo koliko zaradi lažni prosjak dnevno!

Prosjak koji se u engleskom gradu Vulverhemptonu pretvara da je beskućnik dnevno "zaradi" 500 funti, piše "Dejli mejl".

Svijet 01.03.2016 | 22:50
Evo koliko zaradi lažni prosjak dnevno!

Zvaničnici kažu da prosjaci u najvećem broju slučajeva nisu beskućnici i samo žele alkohol, piše list.

Muškarac, koji nije imenovan, prosi u centru Vulverhemptona, na jugu Engleske i veruje se da zarađuje oko 2.500 funti sedmično. Njegova "meta" su kupci u tržnom centru i prolaznici.

Na godišnjem nivou, od dobija 130.000 funti, što je samo 12.000 funti manje od godišnje plate premijera Dejvida Kamerona.


Stiv Evans, laburistički poslanik, rekao je da je poznato da taj prosjak živi u "pristojnim uslovima", ali se pretvara da je beskućnik i "zarađuje" između 300 i 500 funti dnevno.

"Žalosno je da imate ljude koji su stvarno u nevolji i onda imate pojedince koji zloupotrebljavaju darežljivost i dobrotu drugih. To je neprihvatljivo", rekao je on.

Evans je dodao da taj prosjak verovatno putuje između različitih gradova i zarađuje više od prosečnih radnika.

On je dodao da sada radi na tome da se prosjaci koji obmanjuju javnost izvedu pred sud.

(Mondo.rs/Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

miro

01.03.2016 11:20

Ja prosjaku dajem samo kad vidim da nema ruku ,nogu ili bilo sta sto bi GA nateralo da prosi. A kad vidim da stoji na dvije npge i prosi s dvije ruke onda im samo kazem da potraze sebi posao.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

01.03.2016 13:13

Sitiv Evans je rekao imate pojedince koji zloupotrebljavaju darežljivost i dobrotu drugih.Moje pitanje kakva je rzlika između tebe i njega?Nikakva uzimate od naroda obojica samo sto on vise zaradi,da nije u pitanju ljubomora?

ODGOVORITE