Radonjić bez komentara o minutaži Kinzija!

Povreda ili pošteda? Posle nove rutinske ABA pobede, ovog puta nad Cibonom u Zagrebu, navijače Crvene zvezde uplašila je minutaža Kinzija. Radonjić nije pominjao ništa na konferenciji za medije.

Košarka 01.03.2016 | 09:40
Radonjić bez komentara o minutaži Kinzija!

Posle nove, rutinske pobede u ABA ligi, kojim je Crvena zvezda došla nadomak drugog mesta pred plej-of, navijače crveno-belih najviše je zanimao odgovor na pitanje – zbog čega je Tarens Kinzi igrao samo sedam minuta, i to u prvom poluvremenu?

Da li se radilo o umoru i poštedi pred put u Istanbul na meč sa Fenerbahčeom ili o možda povredi... nisu mogli da saznaju posle konferencije za štampu na kojoj je govorio trener Dejan Radonjić.

Radonjić nije pominjao Kinzija, što bi trebalo da znači da je s njim sve u redu i da je nesvakidašnja minutaža, zapravo, posledica paklenog ritma o kojem je i ovog puta govorio trener šampiona ABA lige i Srbije.

"Ono što smo planirali da napravimo u Zagrebu, da dođemo do novih bodova, to smo i ostvarili", rekao je Radonjić, kojeg će svakako zanimati ishod utakmice između Partizana i Cedevite.

"Svaki dolazak iz evroligaškog meča donosi drugačiji zadatak, zbog broja dana za odmor i oporavak, dužine putovanja, potrošnje energije... Ipak, uspeli smo da kontrolišemo meč, ali je Cibona na kraju zaigrala dobar napad i vratila se u igru trojkama. Zadržali smo koncentraciju tada i ušli u mirnu završnicu", dodao je Radonjić.

Vladimir Štimac, drugi centar Crvene zvezde, rekao je...

"Čestitke Ciboni na svemu prikazanom. Za nas je ovo bila jedna teška utakmica, naročito posle velike borbe sa Efesom. Bili smo koncentrisani na kraju i tako došli do trijumfa".

Trener Cibone Damir Mulaomerović rekao je...

"Čestitke Zvezdi na pobedi, videlo se da se radi o evroligaškoj ekipi. Imaju širinu klupe i kvalitet. Žao mi je što moji igrači nisu izdržali malo više, možda i do pobede. S obzirom na to da Slavica nije mogao da igra, jer je sinoć iskrenuo zglob, imali smo još kraću rotaciju. Trebalo je zapretiti više", primetio je Mulaomerović i dodao:

"Iskažnjavali su nas u prvom poluvremenu posle naših grešaka i loše selekcije šuta. Ipak nam je prioritet utakmica u sredu protiv Juventusa (u Evrokupu, prim. aut), ali želeo sam da i ovu pokušamo dobiti".

Komentari / 0

Ostavite komentar