Dinamovi klinci izbačeni iz Lige šampiona!

Anderleht gospodski: Pobedili su nas časno, ne želimo njihovo mesto! Veliko bravo za belgijski klub!

Fudbal 29.02.2016 | 18:00
Dinamovi klinci izbačeni iz Lige šampiona!

Utakmica koja bi ostala duboko urezana u pamćenje svakog navijača Dinama. U četvrtfinalu Lige šampiona za mlade Modri su za protivnika imali Barselonu. Samo što se utakmica i neće odigrati, pošto je UEFA izbacila Zagrepčane iz takmičenja, jer je u pobedi nad Anderlehtom napravljena gruba administrativna greška. Nešto nalik 2014. godini kada je Legija eliminisana iako je odučila od fudbala slavni Seltik, stručni štab Dinama je smetnuo sa uma da je Matija Fintić nema pravo da igra zbog tri žuta kartona.

Fintić je na teren ušao sa klupe svega sedam minuta pre kraja susreta sa Anderlehtom. Već tada je Dinamo imao vođstvo od 2:0 sa kojim je utakmica i završena. Belgijanci tako idu dalje. Ili se to možda ipak neće desiti?

Anderleht se, naime, pokazao kao mnogo pošteniji klub od Seltika i zatražio da Dinamo nastavi takmičenje.
"Ne želimo da zauzmemo njihovo mesto. Na terenu su nas pobedili časno i ne želimo da pobedimo za zelenim stolom, posebno zato što suspendovani igrač nije uticao na rezultat. Nadamo se da nas neće pitati da igramo u četvrtfinalu", kaže direktor Anderlehtove omladinske akademije Jan Kindermans.

U Dinamo kažu da su spremni da plate svaku finansijsku globu, ali se nadaju da UEFA neće biti stroga prema klincima sa Maksimira.

Komentari / 0

Ostavite komentar