Baba, moram da idem! Brazil me zove!

Rafael van der Vart ide iz Betisa!

Fudbal 01.03.2016 | 09:20
Baba, moram da idem! Brazil me zove!

Nadali se u Sevilji da će dolazak Rafaela van der Varta biti pun pogodak, ali se ispostavilo da povratak na jug Španije, tamo gde je kao nomad odrastao, tamo gde ga je sačekala baka Dolores, nije za posledicu imao povratak fudbalske radosti u glavi 33-godišnjeg Holanđanina. Pritom, plata od 3.000.000 evra težak je teret za Betisov budžet, pa su svi saglasni da je najbolje rešenje ponovni rastanak. I po svemu sudeći selidba Van der Varta u Brazil.

Navodno su za bivšeg kapitena Hamburga zainteresovani Santos i Palmeiras. Poznati menadžer Luiz Taveira pojašnjava za GloboEsporte.

"Transfer bi bio dobar za igrača, koga privlači odlazak u Brazil. Santosu bi doneo na polju marketinga. Van der Vart je, ipak, ime u evropskom fudbalu", kaže Taveira.

Mediji navode da bi Santos bio voljan da Betis oslobodi 700.000 evra od Van der Vartove milionske plate. Nije malo, iako bi najveći deo tereta ostao na španskom klubu. Trener Santosa Dorival Žunior nema ništa protiv. Samo insistira na detaljnim lekarskim pregledima ne bi li se uverio da je Van der Vart spreman za vrhunski fudbal.

Komentari / 0

Ostavite komentar