Stjepanović trijumfalno završio učešče u Beogradu!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović u pobedničkom stilu je završio učešće na državnom prvenstvu na bazenu Sportskog centra 'Milan Gale Muškatirović'.

Ostali sportovi 29.02.2016 | 19:40
Stjepanović trijumfalno završio učešče u Beogradu!

Trku na 200 metara kraul olimpijac je isplivao u vremenu 1:47.95, što je A olimpijska norma, koju je Stjepanović odavno već izborio

Njegov najbolji rezultat, ujedno i nacionalni rekord, na 200 metara kraul je 1:45.78, što govori da je na pravom putu da u Riju ove godine obori sopstvene rekorde i napadne jednu od medalja.

"Zadovoljan sam rezultatom, očekivao sam da isplivam oko 1:48.00, ali je ispalo još bolje od toga. Moram da istaknem da sam na prvenstvo Srbije došao iz punog treninga i da je to bila otežavajuća okolnost, ali uprkos tome vremena su bila odlična, kako na 200m kraul, tako i na 100m i 400m. Učestvovao sam i u štafeti, koja mi je služila kao dodatni trening i test trenutnih sposobnosti. Sve je bilo jako dobro. Dosta smo radili u prethodnom periodu na brzini u završnici trke i sad se to lepo slaže u pravi mozaik", rekao je Stjepanović.

U nastavku sezone Stjepanovića, između ostalog, očekuje i miting u Ajndhovenu,kao i Evropsko prvenstvo u maju u Londonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar