Potjernice za borce na stranim ratištima

Bosna i Hercegovina je raspisala 65 plavih i dvije crvene potjernice za ljudima iz BiH koji se bore na stranim ratištima, izjavio je danas ministar bezbjednosti u Savejtu ministara BiH Dragan Mektić.

Bosna i Hercegovina 23.02.2016 | 14:39
Potjernice za borce na stranim ratištima

Mektić je na konferenciji za novinare rekao da je ministarstvo bezbjednosti ozbiljno shvatilo prijetnje Bošnjaka muslimana Amira Selimovića reisu Huseinu Kavazoviću, te da se za njim traga, ali i ostalim ljudima koji se sa bh. pasošem bore na strani takozvane Islamske države.

"Prijetnje reisu smo shvatili ozbiljno. Pratimo sve oblike pretnje i ispoljavanja nasilnog ponašanja tih radikalnih grupa, pogotovo naših pojedinaca koji se bore u okviru terorističkih organizacija u Siriji i ISIS-u", kazao je Mektić.

"Tragamo za njima, putem Interpola smo raspisali 65 plavih potjernica i dvije crvene potjernice. Dakle, mi tragamo za njima, prikupljamo dokaze za učešće u terorističkim organizacijama. Kada budu uhapšeni bilo gdje, kada nam budu dostupni procesuiraćemo ih ovdje", rekao je Mektić.

Minitstar je rekao da nadležni organi BiH preduzimaju sve mjere obezbeđenja reisu Kavazoviću i svim osobama kojima se, kako je rekao, upućuju ozbiljne prijetnje.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kameleon

23.02.2016 14:19

Čitajući tekst na jednom bh portalu, koji se odnosi na učešće ministra Mektića u emisiji na ATV-u, od prije neki dan, nije teško naslutiti da će krenuti medijska haranga na ministra, zbog pominjanja istraga ratnih zločina za koje se terete generali tzv. armije rbih.

ODGOVORITE
Name

Djordje S.

23.02.2016 14:43

Podrska ministru Mekticu !

ODGOVORITE
Name

Zar

24.02.2016 11:24

Samo toliko?

ODGOVORITE
Name

ABC

24.02.2016 13:03

DODRO STE SE SETILI DA STE CEKALI JOS POLA GODINE MOGLIBI SE SLIKATI I OVAKO JE FRKA.

ODGOVORITE
Name

da li

26.02.2016 09:17

Će biti hapšenja ministre, pogledaj u božićnu plećku.

ODGOVORITE