Потјернице за борце на страним ратиштима

Босна и Херцеговина је расписала 65 плавих и двије црвене потјернице за људима из БиХ који се боре на страним ратиштима, изјавио је данас министар безбједности у Савејту министара БиХ Драган Мектић.

Босна и Херцеговина 23.02.2016 | 14:39
Потјернице за борце на страним ратиштима

Мектић је на конференцији за новинаре рекао да је министарство безбједности озбиљно схватило пријетње Бошњака муслимана Амира Селимовића реису Хусеину Кавазовићу, те да се за њим трага, али и осталим људима који се са бх. пасошем боре на страни такозване Исламске државе.

"Пријетње реису смо схватили озбиљно. Пратимо све облике претње и испољавања насилног понашања тих радикалних група, поготово наших појединаца који се боре у оквиру терористичких организација у Сирији и ИСИС-у", казао је Мектић.

"Трагамо за њима, путем Интерпола смо расписали 65 плавих потјерница и двије црвене потјернице. Дакле, ми трагамо за њима, прикупљамо доказе за учешће у терористичким организацијама. Када буду ухапшени било гдје, када нам буду доступни процесуираћемо их овдје", рекао је Мектић.

Минитстар је рекао да надлежни органи БиХ предузимају све мјере обезбеђења реису Кавазовићу и свим особама којима се, како је рекао, упућују озбиљне пријетње.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

камелеон

23.02.2016 14:19

Читајући текст на једном бх порталу, који се односи на учешће министра Мектића у емисији на АТВ-у, од прије неки дан, није тешко наслутити да ће кренути медијска харанга на министра, због помињања истрага ратних злочина за које се терете генерали тзв. армије рбих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје С.

23.02.2016 14:43

Подрска министру Мектицу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар

24.02.2016 11:24

Само толико?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

24.02.2016 13:03

ДОДРО СТЕ СЕ СЕТИЛИ ДА СТЕ ЦЕКАЛИ ЈОС ПОЛА ГОДИНЕ МОГЛИБИ СЕ СЛИКАТИ И ОВАКО ЈЕ ФРКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да ли

26.02.2016 09:17

Ће бити хапшења министре, погледај у божићну плећку.

ОДГОВОРИТЕ