Učenik preminuo na času fizičkog

Osamnaestogodišnji učenik Tehničke škole „Rade Metalac“, Stefan Arsić iz Mrštana preminuo je večeras iznenada oko 18 časova u Urgetnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, nakon što mu je pozlilo na času fizičkog vaspitanja oko 16 časova i 30 minuta.

Srbija 22.02.2016 | 21:29
Učenik preminuo na času fizičkog

Stefanu Arsiću je pozlilo i kako je ostao bez svesti i pao na pod, urgentnu pomoć pružio je nastavnik fizičkog vaspitanja pri čemu je interventno obaveštena Služba hitne medicinske pomoći leskovačkog Doma zdravlja.

Ekipa je stigla za nepunih 5 minuta i Stefana prevezla u Urgentni centar. Nakon nešto više od sat vremena borbe Stefanu.

Arsiću konstantovana je smrt, navodi se u saopštenju.

Stefan se rodio sa srčanom manom. Dva puta je operisan u Londonu, jednom sa pet godina a drugi put maja prošle godine.

“Iako je imao ozbiljne srčane intervencije Stefan Arsić nije od ordinirajućeg lekara oslobođen nastave fizičkog vaspitanja o čemu su bili obavešteni i profesori. Na časovima fizičog vaspitanja Stefan je radio vežbe koje su bile adekvatne njegovom fizičkom stanju”, ističe direktor ove srednjoškolske ustanove Slavoljub Stanojević.

“Njegova iznenadna smrt pogodila je, pored roditelja, sve njegove drugove iz odeljenja, đake škole kao i nastavnike.”

Stefan Arsić bio je dobar đak, uzorno, disciplinovano i dobro.

Njegovi požrtvovani roditelji verovali su da su drugom operacijom savladane prepreke za njegov normalan život, kako su ih uveravali lekari. Nažalost, nije bilo tako. Iza sebe je ostavio majku, oca i starijeg brata.

Izvor: Blic/BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.02.2016 20:36

Одговорност за смрт Стефана Арсића сноси љекар који није хтјео да Стефана ослободи физичког васпитања! Породици, наставном особљу, ученицима и пријатељима наше искрено саучешће!

ODGOVORITE
Name

sloba

22.02.2016 20:39

Nazalost dabas svako radi kao doktor i niko ne snosi odgovornost za nesavjesno lijecenje i postupanje.

ODGOVORITE
Name

oo

22.02.2016 20:46

Tuga ! Saučešće familiji .

ODGOVORITE