Pakjao o gejevima: Izvinite, ali ja samo govorim istinu!

Filipinski bokser Mani Pakjao ponovio je da je protivnik homoseksualaca pošto se prethodno izvinio za svoju izjavu da su homoseksualci gori od životinja.

Ostali sportovi 21.02.2016 | 18:20
Pakjao o gejevima: Izvinite, ali ja samo govorim istinu!

“Ono što ja govorim je ispravno. Samo naglašavam istinu, ono što piše u Bibliji”, rekao je Pakjao, koji je dodao da je jedino pogrešio što je homoseksualce uporedio sa životinjama.

Pakjao je zbog svojih izjava ostao bez jednog od svojih glavnih sponzora – Najkija, čiji predstavnici su komentare popularnog boksera okarakterisali kao odvratne.

Filipinac je pre nekoliko dana u jednom intervjuu rekao da su životinje bolje od homoseksualaca jer razlikuju polove. Njegove izjave naišle su na osude širom sveta, između ostalog gej košarkaša Džejsona Kolinsa i američkog boksera Flojda Mejvedera, koji ga je pobedio u njegovom poslednjem meču, prošlog maja.

Pakjao se potom izvinio na Fejsbuku, istakavši da mu je žao što je povredio mnoge ljude, ali da ne osuđuje LGBT populaciju, već da je samo protiv istopolnih brakova. Međutim, u četvrtak je na svom Instagram profile objavio citat iz Biblije kaže:

“Ako muškarac ima seksualne odnose sa muškarce, kakve neko ima sa ženom, obojica su uradili nešto gnusno. Oni moraju da budu ubijeni, njihova krv će biti na njihovim glavama”.

Mediji u Pakjaovoj domovini su uspeli da primete tu poruku pre nego što ju je bokser izbrisao, a njegovi saradnici su potvrdili da je ona zaista bila objavljena na njegovom profilu. Pakjao, koji i dalje na treninzima nosi opremu Najkija, istakao je da sve što se desilo poslednjih dana nije uticalo na njega.

“Srećan sam. Uvek sam srećan jer je Bog sa mnom”, naglasio je Pakjao.

Pakjaa u aprilu očekuje meč sa Amerikancem Timotijem Bredlijem i to bi trebalo da bude njegov poslednji meč, pre nego što se u potpunosti posveti politici.

Filipinski bokser, koji je prešao iz katoličke u protestantsku veru, istakao je želju da bude predsednik svoje zemlje.

Istopolni brakovi su, inače, protivzakoniti na Filipinima, zemlji u kojoj je većinsko stanovništvo katoličke vere.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

21.02.2016 17:30

Covek u pravu sto posto

ODGOVORITE