Integracije Ukrajine ugrožava toalet papir

Jedno privatno preduzeće smislilo je nekonvencionalan način da upozori holandske glasače na rizike i moguće negativne posljedice Sporazuma o asocijaciji EU i Ukrajine.

Svijet 19.02.2016 | 11:25
Integracije Ukrajine ugrožava toalet papir

Kompanija „Raspoetin BV“ namjerava da potroši oko 50.000 evra, koje je dobila od Vlade, na pravljenje i distribuciju rolni toalet papira na kojima će biti odštampani argumenti protiv Sporazuma.

Vlasnik preduzeća Ruben Marsman rekao je lokalnoj televiziji „NOS“ da je on samo jedan zabrinuti građanin koji hoće da se čuje i njegov glas.

On je dodao da iako će većina toalet papira biti distribuirana po prodavnicama, dio rolni će poslati na neke „važne adrese“. Ta inicijativa nije, u stvari, privatno finansirana, pošto je „Raspoetin BV“ jedno od 72 pravna lica kojoj je komisija zadužena za predstojeći referendum dodijelila subvencije.

Kompanija je dobila ukupno 47.973 evra za proizvodnju, transport i distribuciju rolni toalet papira na kojima će biti odštampani argumenti protiv pristupanja Ukrajine Evropskoj uniji.

Holandija je jedina zemlja EU koja još uvek nije ratifikovala Sporazum o asocijaciji Ukrajine i EU. Vlada Holandije je odlučila da raspiše neobavezujući referendum o Sporazumu Ukrajine i EU, pošto je 400.000 građana potpisalo peticiju da to pitanje bude stavljeno na glasanje.

(NN)

Komentari / 0

Ostavite komentar