Интеграције Украјине угрожава тоалет папир

Једно приватно предузец́е смислило је неконвенционалан начин да упозори холандске гласаче на ризике и могуц́е негативне посљедице Споразума о асоцијацији ЕУ и Украјине.

Свијет 19.02.2016 | 11:25
Интеграције Украјине угрожава тоалет папир

Компанија „Распоетин БВ“ намјерава да потроши око 50.000 евра, које је добила од Владе, на прављење и дистрибуцију ролни тоалет папира на којима ц́е бити одштампани аргументи против Споразума.

Власник предузец́а Рубен Марсман рекао је локалној телевизији „НОС“ да је он само један забринути грађанин који хоц́е да се чује и његов глас.

Он је додао да иако ц́е вец́ина тоалет папира бити дистрибуирана по продавницама, дио ролни ц́е послати на неке „важне адресе“. Та иницијатива није, у ствари, приватно финансирана, пошто је „Распоетин БВ“ једно од 72 правна лица којој је комисија задужена за предстојец́и референдум додијелила субвенције.

Компанија је добила укупно 47.973 евра за производњу, транспорт и дистрибуцију ролни тоалет папира на којима ц́е бити одштампани аргументи против приступања Украјине Европској унији.

Холандија је једина земља ЕУ која још увек није ратификовала Споразум о асоцијацији Украјине и ЕУ. Влада Холандије је одлучила да распише необавезујуц́и референдум о Споразуму Украјине и ЕУ, пошто је 400.000 грађана потписало петицију да то питање буде стављено на гласање.

(НН)

Коментари / 0

Оставите коментар