Ni traga od nestalog profesora Gatarića

Ni drugi dan od nestanka profesora književnosti Velimira Gatarića (38) iz Banjaluke njegova porodica i prijatelji nemaju nikakvog traga koji bi pomogao u potrazi i odgonetnuo misteriju.

Republika Srpska 18.02.2016 | 22:21
Ni traga od nestalog profesora Gatarića

Milenko Plavšić, prijatelj nestalog, rekao je za Press da su u potragu uključene brojne osobe, ali da zasad nemaju nikakvih saznanja gdje se Gatarić nalazi, ni šta se s njim dogodilo.

"U potragu su uključeni brojni Veljini prijatelji i članovi porodice. Ne spavamo već tri dana i intenzivno pretražujemo naselje Ponir, s obzirom na to da su kamere s video-nadzora firme „AVG sekjuriti" zabilježile da se Veljo uputio u tom pravcu. Nažalost, još ga nismo našli, a ni od građana nismo dobili nikakve dojave koje bi pomogle u daljnjoj potrazi", ispričao je Plavšić.

Slično su nam rekli i u banjalučkoj policiji, koja se danas, takođe, uključila u pretragu naselja Ponir u potrazi za Gatarićem. Kako su nam kazali u policiji, na teren je upućeno oko 60 pripadnika CJB Banjaluka, uz asistenciju ostalih organizacionih jedinica MUP-a Republike Srpske. Međutim, do zaključenja današnjeg Pressa ni policija, ni porodica nisu imali nikakvih tragova o nestalom profesoru.

Brojni Gatarićevi prijatelji, radne kolege i poznanici, preko društvenih mreža su objavili njegove fotografije i pozvali sve građane da im se pridruže u potrazi. Podsjetili su da svi koji imaju bilo kakve informacije o nestalom Gatariću, mogu da se jave na telefon 065/782-139, u najbližu policijsku stanicu ili na besplatni broj telefona 122.

Podsjećamo, Gatarić je u utorak oko 14 časova izašao iz Ekonomske škole u Banjaluci, gdje je zaposlen, i od tada se niko nije čuo s njim. Posljednji put je viđen oko 15.10 časova u banjalučkom naselju Starčevica, dok je prolazio pored firme "AVG sekjuriti". Tu su ga snimile nadzorne kamere, dok je prolazio pješice u pravcu naselja Ponir. Na sebi je imao crnu jaknu sa kapuljačom, dok je u ruci nosio bijelu kesu. Prethodno mu se kod crkve na Starčevici izgubio signal mobilnog telefona. Nestali Velimir Gatarić po zanimanju je profesor književnosti, oženjen je i otac dvoje maloljetne djece.

Izvor: Press

Komentari / 0

Ostavite komentar