Papa Franjo kritikovao Donalda Trampa

Kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju u SAD Donald Tramp ne može da tvrdi da je hrišćanin, izjavio je danas papa Franja, nakon izjave milijardera da će izgraditi zid na granici čime bi se sprečio ulazak imigranata.

Svijet 18.02.2016 | 21:03
Papa Franjo kritikovao Donalda Trampa

"Svako, ko god da je, ko samo želi da gradi zidove, a ne mostove, nije hrišćanin", rekao je papa novinarima po povratku iz Meksika kao odgovor na pitanje o antiimigracionom stavu Trampa, preneo je AFP.

Odgovarajući na izjavu pape Franje, Tramp je rekao da bi papa voleo da Tramp bude predsednik ukoliko bi Islamska država napala Vatikan.

"Ukoliko i kada ISIS (IS) bude napala Vatikan, koji je, kao što svi znaju, glavni trofej ISIS-a, mogu da vam obećam da bi papa samo želeo i da bi se molio da Donald Tramp bude na mestu predsednika", rekao je Tramp u svom govoru u Južnoj Karolini, naveo je Rojters.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Osvit

18.02.2016 20:20

Da li je glas Pape glas savjesti covjecanstva ili je glas Trampa glas opreza ili arogancije djela covjecanstva.Jedno je sigurno ljdski rod je u sukobu i sa Bogom i sa prirodom i medu sobom.Po prirodi sam optimista ali ako ovako nastavimo ne ceka nas sjajna buducnost,pitanje je da li je uopste imamo.

ODGOVORITE
Name

КОМУНИСТС

18.02.2016 21:48

КОМУНИСТИ, СА ВЈЕРОМ У МАРКСА, ЛЕЊИНА, ТИТА И ПАПУ КОМУНИЗАМ НЕ МОЖЕ ПРОПАСТИ. ПОБЕДА ЈЕ НАША. НЕ МОЛИ СЕ ЏАБЕ ПАПА ДА АМЕРИКА И ЕНГЛЕСКА БУДУ ЗЕМЉА ПРОЛЕТЕРСКА. ЈЕЗУИТИ СУ ПРЕНЕЛИ ОДАВНО ЦЕНТРАЛНИ КОМИТЕТ КОМУНИСТИЧКИ ПАРТИЈА СВИХ ЗЕМАЉА У ВАТИКАН! ЖИВИО ПАПА ЈЕЗУИТА СТАРИ! ПАПА ЈЕ КОМУНИСТИМА САДА БОГ НА ЗЕМЉИ!

Name

Neko

18.02.2016 20:50

Prica se po internetu da si ti zadnji papa prije dolaska Antikrista kojem ti i tvoja ekipa pravite put! A Donald nije u toj ekipi!

ODGOVORITE
Name

Lorem ipsum

18.02.2016 21:37

Donald Tramp dobija izbore!

ODGOVORITE
Name

Михсило Микић

18.02.2016 23:29

Избором Трампа за Пррсједника Америке одлаже се долазак АНТИХРИСТА!

Name

re mihailo

19.02.2016 14:49

Antihrist je tu među nama, pogledaj se u ugledalo Mihailo, ti si sledbenik antihrista.