Nećemo biti problem, prepustićemo pozicije

Savez za bolju budućnost (SBB) ističe, povodom izjava pojedinaca iz vrha Stranke demokratske akcije (SDA) da SDA i SBB za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH za izbore 2018. godine, neće zajednički kandidovati Fahrudina Radončića, niti da je uopšte postojao takav dogovor, da nema potrebe raspravljati o hipotetičkim opcijama ili različitim shvatanjima razgovora vođenih u četiri oka i njihovoj javnoj interpretaciji.

Bosna i Hercegovina 18.02.2016 | 17:47
Nećemo biti problem, prepustićemo pozicije

"Što se tiče Izetbegovićevog zadovoljstva da Radončić podržava koaliciju, SBB podsjeća javnost da je ona nastala kao posljedica haotičnog stanja u Federaciji BiH i opšteg interesa i političkih zahtjeva da SBB svojim ulaskom u vlast stabilizuje FBiH", naglašavaju iz SBB-a.

Predajom kredibilne aplikacije za članstvo u Evropsku uniju, taj strateški nacionalni i državni cilj je, uz velike i poznate kadrovske ustupke SBB-a, djelimično već ostvaren.

Iz SBB poručuju da neće biti nikakav problem te da će, nakon svega, biti spremni u roku prepustiti drugima sve svoje pozicije, "ako u SDA prevladavaju takvi interesi", saopšteno je iz SBB-a.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A sranja

18.02.2016 16:54

Koja demagogija.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

18.02.2016 19:13

Нажалодт. Таква демагогија пролази у БиХ. Да ли због народног не знања и необавештености или нечег другог демагогија ће сахранили земљу и њене народе!

Name

loko

18.02.2016 17:13

Vece interesne i ucjenjivacke grupacije od SBB-a nisam nikada vidio. Kakve teske rijeci i poruke su ljudi iz te stranke uputili pojedinim visokim funkcionerima sds bez ikakvih dokaza. Da ne govorimo o najtezim optuzbama o sudu i tuzilastvu a da niko nine osporio dokaze koje je tuzilastvo iznijelo.

ODGOVORITE
Name

cober

18.02.2016 17:56

Je..... vas više pozicijeVi dok utvrdite i podjelite pozicije eto novih izbora.

ODGOVORITE
Name

Fahro

19.02.2016 11:57

A ba so mi ga suknu Bakire Alaha ti????

ODGOVORITE