Da li biste Ronaldinju sad dali godišnju platu od 8.000.000 evra?!

Njukasl nije hteo! Svrake propustile šansu da dovedu legendarnog brazilskog asa!

Fudbal 22.02.2016 | 13:20
Da li biste Ronaldinju sad dali godišnju platu od 8.000.000 evra?!

Mnoge generacije divile su se vanvremenskom umeću Ronalda de Asisa Moreire, ili jednostavno Ronaldinja. Živeli su za njegove vrteške zbog kojih su mnogi protivnici padali na zadnjicu, poteza od kojih je zastajao dah i fudbalskog plesa kakav dugo nije viđen. A pitanje je i kada će opet. Ipak, Ronaldinjo sa svojih gotovo 36 godina polako ulazi u sam finiš jedne trke koja se za njega možda i prerano završila, zbog razuzdanog života, žena i kafana.

Zbog toga je Njukasl ove zime kao od šale odbio mogućnost da dovede brazilskog velemajstora bubamare. Ne zbog toga što je Ronaldinjo u poznim igračkim godinama, već isključivo zbog izrazito velikih novčanih primanja koje je nekadašnji as Barselone tražio. Menadžeri su Svrakama nudili Ronaldinja, interesovanje kluba sa Sent Džejms Parka je postojalo, ali kada su čuli koliko Brazilac traži na ime godišnjih primanja zaledili su se svi u klubu. U pitanju je suma od 8.000.000 evra. Previše čak i za večnog idola, koji nema jednu dobru sezonu godinama unazad.

Da je bar približno na nivou kada je igrao, ako ništa drugo, u Milanu, pa i da Stiv Meklaren dobro razmisli. Ovako, prekaljeni stručnjak već ima dovoljno muka kako da klubu obezbedi opstanak. Još i problematični Ronaldinjo - bio bi to preveliki, možda čak i kobni zalogaj za Svrake sada.

Doduše, Ronaldinjo je nedavno odbio ponudu Lestera da dođe u Premijer ligu i u najjačoj evropskoj ligi završi karijeru...

Komentari / 0

Ostavite komentar