Zidan ponosan: Poslali smo poruku svima!

Da li zato što je Barsa daleko u La Ligi ili zato što im prija uloga favorita iz drugog plana, tek fudbaleri Reala delovali su zaista kao konkurent za najviši plasman u Rimu. A, Zidan se ne odriče ni Primere...

Fudbal 18.02.2016 | 12:40
Zidan ponosan: Poslali smo poruku svima!

Hoće Ligu šampiona!

Da li zbog toga što su Primeru praktično večeras izgubili ili zato što osećaju da su opasniji kao ekipa iz drugog plana, o kojoj se ove sezone ne govori kao o favoritu, nebitno je...

Real Madrid debitanta na evro-sceni, Zinedina Zidana, odigrao je u Rimu utakmicu iz koje se može zaključiti samo jedno – ovakvi kakvi su bili na "Olimpiku" mogu da naškode mnogima.

To je primetio i sam Zidan.

"Veoma sam zadovoljan individualnim nastupom većine igrača, ali ono zbog čega sam posebno srećan je kako smo izgledali kao tim", rekao je legendarni Francuz u svojoj prvoj izjavi u svojstvu trenera, kada su evro-utakmice u pitanju.

"Izašli smo na teren i sprovodili naš plan od prvog minuta, tražili smo loptu i čekali šansu da napravimo veliki korak napred već posle prve utakmice. Na odmoru smo odlučili da zaigramo još hrabrije i da damo smisao samom posedu lopte", rekao je Zidan i zaključio:

"U tom smislu, golm Kristijana Ronaldo stigao je u savršenom trenutku i prelomio meč".

Još nešto svidelo se Francuzu...

"Dobar znak je i igra onih koji su ušli s klupe, jer su istrčali na teren da i oni pošalju poruku. Na pravom smo putu, samo je potrebno da nastavimo dalje zajedno i da radimo naporno", rekao je Zidan, koji je od Rafaela Beniteza nasledio nezadovoljan i povređenim sujetama rastrzan sastav, koji sada deluje kao tim.

"Moramo još mnogo puta da ponovimo ono što smo uradili večeras, mnogo smo daleko od finala".

Videćemo hoće li to biti dovoljno za podvig u Ligi šampiona mimo mnogih očekivanja, sada kada je Barselona otišla na sedam bodova prednosti u Primeri u kojoj, ruku na srce, malo ko može da se suprotstavi gigantima iz prestonice i Katalonije.

Na kraju razgovora sa novinarima, Zidan je rekao da ne odustaje od titule u La Ligi...

"Bez obzira na sve, i dalje mislim da možemo do titule prvaka Španije. Sada moramo da se odmorimo, smirimo i pripremimo za meč sa Malagom".

Posle toga, Real igra sa Atletikom, koji ima bod više i koji takođe prati Barsleonu. Deluje da bi poraz jednog od madridskih velikana značio i ispadanje iz trke za titulu prvaka, ako je već ovih šest, odnosno sedam bodova zaostatka nadoknadivo.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bosanac

18.02.2016 14:34

Ja poruke i govana jedva uzese Romu u prvom polovremenu jedan su t u okvir gola.

ODGOVORITE
Name

ab

18.02.2016 16:17

Samo dok barselona ne istrci na teren....dokle god vam sefa stima da ne dobijete barselonu ili bajern dotle cete i igrati u ligi prvaka.

ODGOVORITE