U Brčkom otvorena nova zgrada Policije

Gradnja je počela prije sedam godina, a zahvaljujući preuzimanju vođenja i nadzora projekta krajem 2013. UNDP-a, te udruživanjem sredstava ove razvojne agencije, Evropske unije i lokalne Vlade, za samo godinu dana objekat korisne površine 9.000 metara kvadratnih je završen i spreman za useljenje Policije i regionalnih kancelarija Državne granične službe i Službe za poslove sa strancima.

Bosna i Hercegovina 17.02.2016 | 22:42
U Brčkom otvorena nova zgrada Policije

“Izuzetno je važno da smo na partnerskim odnosima udružili sredstva i pokazali da je to najefikasniji način za ovaj i mnogo drugih poslova koje UNDP, Evropska Unija i lokalne zajednice realizuju u BiH. UNDP je puno ulagao u distrikt od njegove uspostave do sanacije šteta nastalih u velikoj poplavi prije dvije godine i mi smo vrlo zadovoljni odnosom lokalne vlasti u tim aktivnostima”, naglasila je rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu.

Otvaranju objekta prisustvovao je prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Brus Berton, koji nije propustio priliku da naglasi, aludirajući na krizu vlasti u Brčkom, da je “izgradnja zgrade Policije na partnerskim odnosima primjer kako bi trebalo da rade Vlada i Skupština distrikta”.

Nakon simboličnog otvaranja zgrade Policije, zvaničnici i učesnici svečanosti razgledali su unutrašnjost objekta čije je useljenje najavljeno sredinom ove godine.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

POSMATRAC

18.02.2016 00:57

To je vazno da policija ima gdje da se smesti odakle moze bezbjednost da prati, da tuce i ucenjuje neduzan narod!

ODGOVORITE