LE: Sousa donio Feneru 2:0 pred Moskvu!

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su moskovsku Lokomotovu 2:0 (1:0), u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Fudbal 16.02.2016 | 20:40
LE: Sousa donio Feneru 2:0 pred Moskvu!

Junak večeri bio je Brazilac Aleks de Sousa koji je postigao oba gola za istanbulski tim.

Sousa je vođstvo Feneru doneo golom glavom u 18, a trijumf je potvrdio u 72. minutu nakon sjajne kontrole lopte u kaznenom prostoru.

Fener je u potpunosti kontrolisao meč u Istanbulu, Turci su od starta bili opasniji rival, a ubedljiviju pobedu sprečio je golman Lokomotive Giljerme.

Domaćin je nakon serije opasnih napada poveo u 18. minutu kada je Sousa sjajno reagovao glavom na savršen centaršut Gohana Gonula u peterac.

Do kraja poluvremena Fener je mogao da duplira vođstvo, ali je Giljerme zaustavio nekoliko pokušaja, pre svega odličan volej Robina van Persija.

"Lokosi" su tek na startu drugog dela konkretno krenuli ka golu domaćina, ali nisu uspevali da ozbiljno ugroze Fabijana.

Najopasnije je zapretio Nemanja Pejčinović udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Fenera bio oprezan.

Usledile su dve sjajne prilike za Van Persija, da bi 18 minuta pre kraja Sousa opet zatresao mrežu. I ovaj put je dobio centaršut sa strane, ovaj put od Čanera Erkina, ali onda nakon perfektnog prijema loptu zakucava po sredini gola.

U samoj završnici Fener je imao još dve prilike da možda i reši ovaj dvomeča, ali Fernandao i Gonul ne uspevaju sa savladao Giljermea.

Komentari / 0

Ostavite komentar