Slike pregladnjelog djeteta potresle svijet

Fotke premršavog dječaka iz Nigerije potresle su milione ljudi širom svijeta. On je nađen kako go umire od gladi.

Svijet 15.02.2016 | 21:06
Slike pregladnjelog djeteta potresle svijet

Njega je pronašla Anja Ringrin Loven, osnivač afričke fondacije pomoću koje pomaže djeci. Nazvala ga je Houp (nada na engleskom), a potresne fotografije podijelila je sa svijetom na svom Fejsbuku.

"Puno toga sam vidjela ovdje u Nigeriji za posljednje tri godine. Poštedjela sam vas od mnogo situacija koje smo imali u spasilačkim misijama. Na hiljade djece optužuju da su vještice i viđali smo kako ih muče, mrtve mališane, a i prestravljene. Ove fotke pokazju zašto se borim, zašto sam prodala sve što imam i preselila se na nepoznatu teritoriju", rekla je Anja.

Dečak Houp se zahvaljući njoj i ljudima sa kojima radi uspješno oporavlja.

"On je snažan mali dječak. Kada ga vidim kako sjedi i igra se sa mojim sinom mi je bez sumnje najbolje iskustvo u životu. Nemam riječi da to opišem. Ovo čini život lijepim i vrijednim i pustiću fotografije da same govore za sebe", dodala je humana žena.

Izvor: Alo

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Covjek

15.02.2016 20:15

Bori se benane mali, i nikada ne odustaji. Kako je ovaj svjet surov, i nepravedan. ZASTO???

ODGOVORITE
Name

Eh

15.02.2016 20:17

E bem te zivote.

ODGOVORITE
Name

bratunac

15.02.2016 20:17

Svaka ti cast,treba svi da sledimo tvoj primer i pomazemo drugima,tek kad ovako nesto vidim shvatim sta je zivot i da mi imamo sve sto na je potrebno,a mi se nerviramo zbog nekih gluposti koje zovemo problemima,ovo je problem,kad nemas sta da pojedes da bi preziveo

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.02.2016 21:17

Teško je čovjeku ne krenu suze kada ovo vidi. Kakvi samo monstrumi mogu ostaviti djete da umre od gladi. Ne treba ukidati smrtnu kaznu! Izdrži mali dječače, ti si anđeo!

ODGOVORITE