Umaru ostaje jer ponude nije ni bilo?!

Ivica Iliev potvrdio da Kamerunac ostaje u Partizanu do leta.

Fudbal 16.02.2016 | 22:45
Umaru ostaje jer ponude nije ni bilo?!

Najvaljivalo se da bi Abubakar Umaru mogao da napusti Partizan pre početka prolećnog dela Superlige, ali do toga ipak nije došlo.

Navodno zainteresovan je bio jedan kineski klub, ali su trener Ivan Tomić i čelni ljudi Partizana procenili da im je Kamerunac neophodan u nastavku šampionata i Kupu Srbije, a budući da mu nisu našli adekvatnu zamenu, donesena je odluka da ne menja sredinu.

"Ostanak Umarua je u interesu Partizana, klub stoji iza te ideje i daje maksimalnu podršku treneru Tomiću. Imali smo želju da pojačamo konkurenciju u napadu, međutim zimski prelazni rok je jako komplikovan. Traje kraće i kupuju samo oni timovi koji moraju, pa i timovi koji imaju igrače za prodaju gledaju da iskoriste situaciju maksimalno i zarade što više. Otuda smatramo da je najbolje da Abu ostane sa nama, jer je pokazao da znači klubu, sjajno se uklopio i doneo dosta dobrog", izjavio je za "Sport" sportski direktor Ivica Iliev.

Prema nekim navodima Partizan je od prodaje Umarua trebalo da inkasira 1,2 miliona evra, ali od toga nema ništa. Iliev je otkrio da konkretna ponuda za kamerunskog napadača nije ni stigla u Humsku.

"Zvanično ponuda i nije stigla u klub. Bilo je blizu, ali je počela kineska Nova godina i to se oteglo. U međuvremenu okolnosti su se promenile", dodao je Iliev.

U PARTIZAN SU OVE ZIME DOŠLI...

Golman Bojan Šaranov, defanzivac Marko Jovanović, vezista Everton Luiz, defanzivac Sedrik Gogua... Pravo igranja za Partizan stekao je i napadač Nemanja Mihajlović (došao letos iz Rada).

***Andrija Živković je zbog odluke da ne potpiše novi ugovor prebačen u Teleoptik.

IZ PARTIZANA SU OVE ZIME OTIŠLI...

Petar Grbić, Fabrisio Dornelas, Ivan Šaponjić, Predrag Luka, Nikola Trujić, Nikola Ninković i Stefan Babović. Sa pozajmica su najpre vraćeni Filip Knežević i Stefan Aškovski. Nenad Marinković se vratio iz Voždovca, javio se na pripreme Partizana, ali se onda ponovo uputio u "zmajevo gnezdo".

Komentari / 0

Ostavite komentar