Jutarnja gimnastika

Dovoljno je da svako jutro odvojite desetak minuta za vežbe, koje stimulišu cirkulaciju, jačaju mišiće celog tela i podstiču metabolizam.

Zdravlje 12.02.2016 | 13:00
Jutarnja gimnastika

Da biste uvek bili u top formi i sačuvali vitku liniju, dovoljno je da svako jutro odvojite desetak minuta za vežbe, koje stimulišu cirkulaciju, jačaju mišiće celog tela i podstiču metabolizam.

1.Skokovi

Ustanite, ispravite leđa, ruke spustite pored tela, spojite noge. Iz ove pozicije skočite što više možete. U isto vreme podignite ruke iznad glave i raširite noge. Prilikom sledećeg skoka spustite ruke uz telo i spojite noge. Ponovite vežbu deset puta.

2. Polučučnjevi

Raskoračite noge u širini ramena, uvucite stomak, ispravite leđa, podignite ruke ispred grudi i lagano savijte kolena dok butine ne budu paralelne sa podom. Da biste sačuvali ravnotežu, stopala okrenite ka spoljnoj strani. Ponovite vežbu deset puta.

3. Sklekovi

Oslanjajući se na šake i vrhove stopala, ispravite leđa, uvucite stomak, lagano savijte ruke u laktovima, dok telo ne bude paralelno sa podom. Potom ispravite ruke i ponovite vežbu deset puta.

4. Istezanje

Zauzmite široko raskoračeni položaj, podignite ruke iznad glave, pa savijte telo i pokušajte da dlanovima dodirnete pod. Istegnite mišiće što više možete, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite vežbu najmanje pet puta.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar