Vlada Srbije upućuje protesnu notu Hagu

Vlada Srbije uputiće protestnu notu Haškom tribnunalu zbog ponašanja Pretresnog veća prema predstavniku Srbije Saši Obradoviću

Srbija 10.02.2016 | 16:10
Vlada Srbije upućuje protesnu notu Hagu

Vlada Srbije uputiće protestnu notu Haškom tribunalu zbog ponašanja Pretresnog veća prema predstavniku Srbije Saši Obradoviću na današnjem ročištu povodom zahteva suda za hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke, najavio je na konferenciji za novinare ministar pravde Nikola Selaković.


“Tribunal se ponašao bahato i osiono, i to je još jedna sramota za ovaj sud. Nastavićemo da sarađujemo sa Hagom, ali u skladu sa državnim i nacionalnim interesima”, rekao je Selaković.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ћути

10.02.2016 15:18

Ако имате муда кажите им јасно и гласно.Нема хапшења нема испоруке Српских држављана и тачка. Али требају вам муда која немате.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

10.02.2016 18:52

Суд је створен као и у Босни код продужена рука окупатора који жели само СРБима да суди!

Name

Achtung

10.02.2016 15:19

Toliko je ta nota opasna da će se Haški trumunlal raspasti

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.02.2016 17:57

Vlada Srbije treba da traži od Saveta bezbednosti UN zatvaranje ovog suda i poništavanje svih njegovih presuda. Razlog: Uklanjanje dokaza o trgovini ljudskim organima. Izvor: Karla del Ponte, odnosno tvrdnja u njenoj knjizi 'Lov - ja i ratni zločinci'. Sud koji je namerno sklonio dokaze tog monstruoznog zločina ne može biti nepristrasan, niti predsude tog suda mogu biti legitimne.

ODGOVORITE
Name

Marko

11.02.2016 14:51

Prihvatam mišljenje da je potrebno da Vlada Srbije teba da predloži UNO i Savetu bezbednosti da se sud u Hagu zatvori, jer nije prihvatio navode Karle Del Ponte, nego samo sudi Srbima uglavnom i izriče im najstrožije kazne. On radi isključivo po nalogu i zahtevima Amerike i njenih vazala!

ODGOVORITE