Evo gdje pirati vladaju

Mornari na trgovačkim brodovima izloženi su najvećoj opasnosti kada plove u vodama Indonezije. Međunarodni pomorski biro (IMB), sa sedištem u Londonu, zabeležio je tokom 2015. godine 108 napada pirata u ovoj oblasti.

Svijet 09.02.2016 | 08:24
Evo gdje pirati vladaju

Još veći porast zabeležen u vodama Vijetnama, gde je u 2015. registrovano 27 piratskih napada, znatno više nego 2014, kada ih je bilo sedam. Prema podacima IMB, organizacije Međunarodne trgovinske komore, najznačajnije smanjenje broja napada zabeleženo je u vodama Malezije i Bangladeša.

Istraživanje IMB otkriva da su najugroženiji teretni brodovi za transport masovne robe i tankeri za prevoz hemijskih proizvoda. Brodovi-kontejneri su, međutim, relativno retko cilj napada, jer se kroz opasna područja kreću prilično brzo.

Velika udaljenost od obale, međutim, ne garantuje zaštitu od napada. U vodama Nigerije pirati vrebaju brodove i na udaljenosti od 300 kilometara, a njihov cilj su novac i dragoceni predmeti na brodu, ali i roba ili iznuđivanje otkupa za otete članove posade.

Iako dugoročni trendovi ukazuju na pojačanje bezbednosti na morima, pirati su i dalje veliki problem za brodarske kompanije. Prošle godine zabeleženo je 246 napada na trgovinske brodove, jedan više u odnosu na 2014.

Od januara do decembra 2015. godine pirati su uzeli za taoca 271 mornara, dok je godinu dana ranije broj talaca iznosio ukupno 442.

U vodama Gane prošle godine je u takvom napadu poginuo jedan mornar, dok je 14 njegovih drugova povređeno. Izveštaj IMB ukazuje na to da se broj članova posade otetih sa brodova i odvedenih na kopno prošle godine gotovo udvostručio u odnosu na prethodnu godinu: sa devet na 19.

Pirati su uzimali taoce pretežno na brodovima u Malajskom prolazu, u jugoistočnoj Aziji, zatim, u vodama Indonezije, Malezije i Gane. IMB navodi da se u rukama somalijskih pirata već godinu dana nalazi 29 mornara iz Azije.

Veliki problem s kojim su suočene brodarske kompanije i njihova posada jeste činjenica da u pojedinim morskim regionima ne postoji dovoljna zaštita u vidu pripadnika međunarodnih pomorskih jedinica ili obalske straže zemalja na obalama tih regiona. One ističu da njihovi brodovi često ne smeju da koriste sopstveno ozbezbeđenje jer neke od kritičnih država zabranjuju tzv. "crne šerife", privatne naoružane pripadnike obezbeđenja na brodovima.

Međutim, ima i pozitivnih vesti: pre nekoliko godina obala Somalije bila je najopasnije područje za trgovačke brodove. Prošle godine, međutim, ovde nisu registrovani novi slučajevi otmice mornara. Razlozi su angažovanje mornarice i specijalna oprema za brodove i posadu, kao što su bodljikava žica na ogradama brodova i naoružani pripadnici obezbeđenja.

I Malajski prolaz je dugo važio za veoma opasnu zonu, ali od kada države na obali jugoistočne Azije efikasnije sarađuju, broj pljačkaških napada opao je na dugoročnom planu - ovde su na meti pirata uglavnom bili manji brodovi.

Branša, međutim, upozorava da opasnost na rogu Afrike, gde trenutno nema novih slučajeva napada pirata, nije završena priča.

“Opasnost od pirata na rogu Afrike podseća na vatru koja tinja”, objašnjava Ralf Nagel, član predsedništva Udruženja nemačkih brodarskih kompanija. Prisustvo pomorskih oružanih snaga u kombinaciji sa zaštitnim merama brodarskih kompanija u Adenskom zalivu “uspešno oduzima kiseonik kriminalcima u Somaliji”. Ukoliko bi takva zaštita popustila i “žarište dobilo svež kiseonik, vatra bi se brzo ponovo rasplamsala”, strahuje on.

Izvor: Welt.de/Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Koštirac

09.02.2016 08:42

Mene isto više puta napadaju na našim putevima traže 10€,20€ kolko daš i puste te.

ODGOVORITE
Name

??????

09.02.2016 09:14

A gđe

ODGOVORITE
Name

Mio

09.02.2016 09:44

Šta???