Poruka ''Građanima'': Arogantno?! Nekulturno?! Nesportski?!

Baš ga briga, to je Džejmi Vardi! Poruka Lesterovog napadača će neke razljutiti i razočarati, ali on nije politički korektan tip koji vodi računa o imidžu!

Fudbal 09.02.2016 | 23:00
Poruka ''Građanima'': Arogantno?! Nekulturno?! Nesportski?!

Pojavio se prošle godine niotkud. Jednog sunčanog, septembarskog dana je razmontirao Mančester Junajted i tada je cela Evropa čula za njega. Pretpostavljalo se da će njegov ples biti kratkog daha i da je reč o samo jednoj od brojnih prolaznih senzacija u engleskom fudbalu. Ali...

Džejmi Vardi ne samo da je eksplodriao već je postao jedan od najboljih igrača Premiejr lige, a njegova konstantan uspon u Premijer traje već godinu i po dana. Prošle sezone je pomogao Lesteru da izbori opstanak, a ove ga u tandemu sa maestralnim Rijadom Mahrezom vodi ka snu zvanom šampionska titula.

I u subotu je do očaja dovodio odbranu Mančester Sitija. Nije postigao gol, ali je imao ogromnog udela u rasturanju Građana. Međutim, jedan Vardijev potez će ostati zapamćen. Posle promašene šanse, navijači Mančester Sitija su ga počastili provokacijama, a on se okrenuo i pokazao im „tri komada“ podsetivši ih na semafor...

Neko će reći da je to bilo arogantno, nesportski, potcenjivački... Ali to je Džejmi Vardi. On ne vodi računa o marketingu, on nije politički korektan, nije se razbacivao nocem u tinejderskim danima kao mnoga engleska „čuda od dece“. Došao je sa dna, ne zazire od imena, gine za svoj klub i svoje navijače, nije alavo tražio transfer u neki već klub i baš ga broiga šta protivnici misle o njemu. Ta „tri prsta“ nekom drugom fudbaleru ne bi stajali, ali njemu leže jer to je „seoski igrač iz osme lige“ koji je došao da velikima malo izvuče uši.

Komentari / 0

Ostavite komentar