Vilson: Imamo alat, a sad da izgradimo Partizanovu kuću!

“Džile nam je doneo iskustvo. Ja sam uživao i u radu sa Perom Božićem, njegovo iskustvo igračko mi je značilo dosta. Sa druge strane, kada je došao Džile nekako se promenila i atmosfera. Rekao nam je odmah: ’Radite to, to i to!’. Svi su odmah razumeli. Svako ima svoju ulogu, trudi se da maksimalno pomogne ekipi“, objasnio je plejmejker crno-belih!

Košarka 10.02.2016 | 10:20
Vilson: Imamo alat, a sad da izgradimo Partizanovu kuću!

Od Zadra do Zadra. Ista ekipa – Partizan, isti igrač – Džamar Vilson, samo što su se sada stvari ipak promenile u odnosu na novembar prošle godine. Američki plejmejker debitovao je za crno-bele protiv Dalmatinaca.

Vilson sada igra mnogo bolje nego što je to radio u prvim utakmicama po dolasku u beogradski klub, ali se dobro seća meča u hali Krešimir Ćosić.

“Bio sam baš loš na toj utakmici, iako je Partizan odigrao sasvim pristojno. Mogli smo da dobijemo, ali je Zadar na kraju ipak bio bolji. Sećam se da sam posle samo dva dana treninga sa ekipom putovao 12 sati autobusom do Zadra. To mi je bila prva nedelja u klubu, rekao je Vilson.

Bolji rezultati kluba u poslednje vreme poklopili su se sa promenama na klupi. U poslednja četiri meča, Partizan je savladao Cibonu, Krku i Crvenu zvezda, a izgubio je od lidera Budućnosti.

“Džile nam je doneo iskustvo. Ja sam uživao i u radu sa Perom Božićem, njegovo iskustvo igračko mi je značilo dosta. Sa druge strane, kada je došao Džile nekako se promenila i atmosfera. Rekao nam je odmah: ’Radite to, to i to!’. Svi su odmah razumeli. Svako ima svoju ulogu, trudi se da maksimalno pomogne ekipi“, objasnio je Vilson.

Kako su prolazili vreme i utakmice, Amerikanac sa finskim pasošem je podizao formu, a sada je, uz krilnog centra Kevina Džounsa, najbolji strelac u ekipi.

“Kad sam došao bio sam van ritma, bez utakmica i tek se oporavio od povrede, igrao sam sa bandažom na desnoj ruci. Mnoge stvari su bile teške. Ali, umesto da se žališ, moraš da nastaviš da radiš, znao sam šta mogu, trenirao. Imao sam podršku saigrača, stvari su krenuli na bolje. Sada pobeđujemo, navikli smo se jedni na druge“, kazao je Partizanov plejmejker.

Posebno dobru partiju Vilson je pružio u pobedi nad Crvenom zvezdom, kada je u drugom poluvremenu šutirao gotovo bez promašaj.

“U najvećem delu karijere uvek sam bio najbolji strelac, igrao pod pritiskom i tada sam, po pravilu bio najbolji. Jednostavno, to su prilike koje vam se ne pružaju često, tako je bilo i na Evropskom prvenstvu“, kaže on.

Vilson kaže da je na toj utakmici bio oduševljen afmosferom u Pioniru i podrškom koju su pružili navijači Partizana.

“To je bila najveća utakmica koju sam igrao u dosadašnjoj karijeri i najbolja podrška koju sam video. Možete da osetite srce svakog navijača na takvoj utakmici, rekli su mi da je osećaj neopisiv. Naježio sam se čim sam istrčao na teren i čuo huk sa tribina. Neobjašnjivo, ali istovremeno osećate se srećnim što ste tu baš u pomenutom trenutku i igrate za ljude koji vas podržavaju sa toliko strasti i emocija. I značite im nešto, iako ne dolazite iz iste kulture. Ima nešto u tom rivalitetu, što te utakmice čini posebnim, veliki je ulog, između ostalog to je i pitanje ponosa“, slikovito je objasnio.

U poslednjih nekoliko mečeva Partizanov plejmejker se istakao i atraktivnim potezima, a protiv Metalca je mnoge iznenadio i zakucavanjem.

“Tokom priprema stičeš snagu i to je ono što mi je nedostajalo na početku sezone. Ipak, tokom karijere sam dosta stvari uspevao da uradim na terenu zahvaljujući fizičkoj pripremljenosti i spretnosti. Ljudi se uspavaju kad me čuvaju pa mogu da ih zakucam (haha)... Nadam se da će biti još toga do kraja sezone. Lukav sam, čekam pravi trenutak, čekam da spuste gard, pogotovo ovi visoki igrači i onda ih uhvatim nespremne“, poručio je za kraj Vilson.

Komentari / 0

Ostavite komentar