Pretrčao maraton vukući automobil!

Maraton je jedna od najtežih sportskih disciplina, a Ros Edžli odlučio je da je učini još težom vukući automobil od 1,4 tone.

Zanimljivosti 06.02.2016 | 08:33
Pretrčao maraton vukući automobil!

Čitavih 42 kilometra i 196 metara prešao je trčeći skoro pun dan. Treba napomenuti i da je dobar deo puta prešao po kiši i mraku, često u potpunoj agoniji. Bilo mu je potrebno 19 sati 36 minuta i 43 sekunde da pređe čitavo rastojanje.

Ros ovo naziva „Najjačim svetskim maratonom“, a razlog zbog kog je trčao bio je da privuče donacije i sredstva za četiri humanitarne organizacije koje su pomogle njemu bliskim ljudima dijagnostikovanim teškim oboljenjima.

Međutim, spremanje za čitav poduhvat iziskivalo je, bukvalno, krv, znoj i suze.

Kao bivši međunarodni atleta, plivač i vaterpolista, Ros je znao da je za njegov uspeh krucijalno da do savršenstva pripremi svoje telo, što ishranom što vežbanjem.

Britanac je trenirao 14 sati dnevno, a zamolio je bivše strongmene Džefa Kejpsa i Endija Boltona i atletu Linforda Kristija da mu budu treneri.

Osim napornih vežbi, Ros je u sebe dnevno ubacivao 6.000 kalorija, unoseći u sebe, osim dosta proteina, i velike količine masti, jer je morao da spremi dovoljno goriva koje će njegovo telo da potroši tokom 42 kilometra dugačkog poduhvata.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar