Lebron: Ja trener?! Ma, dajte, molim vas...!

Iz nekog razloga se vrhunski košarkaši ređe se odlučuju da svoju karijeru u ovom sportu "produže" tako što će biti treneri, a još jedan u nizu koji će zaobići ovaj posao je i Lebron Džejms.

Košarka 04.02.2016 | 17:00
Lebron: Ja trener?! Ma, dajte, molim vas...!

Digla se buka u Klivlendu nakon što je Dejvid Blat otpušten na mesta trenera, i to u trenutku kada je tim koji vodi bio lider istoka, a svi su prste uperili u verovatno najboljeg košarkaša planete - Lebrona Džejmsa.

Postoje spekulacije da je to pokušao da uradi i u Majamiju sa Erikom Spolstrom, ali nije uspeo, međutim sa Dejvidom Blatom koji nema toliku reputaciju u NBA Ligi je to bio "lak posao", kažu zli jezici. Umesto njega na klupu je seo neiskusni, ali prihvatljivi, Tajron Lu.

Niko od kolega Dejvida Blata nije hteo javno da optuži Lebrona, ali su između redova govorili da je to što je Klivlend uradio prosto "sramota".

Manjak autoriteta koji je imao trener nadomestio je Lebron Džejms, ali uprkos neverovatnim liderskim sposobnostima, izgleda da ga nakon završetka karijere nećemo gledati u odelu i cipelama kako crta akcije igračima koje trenira.

Bar je tako rekao u skorom intervjuu za lokalni list iz Klivlenda.

"Čoveče, ja nikada ne bih mogao da se bavim trenerskim poslom", kazao je Lebron Džejms nakon što je saznao da je Džef Hoornaček smenjen sa mesta trenera Finiksa.

Objasnio je i zbog čega to ne bi uradio.

"To bi bilo strašno, krivili bi me za svaku sitnicu. Možete li to da zamislite? Molim vas...", poručio je Džejms.

Iako mu je tek 31. godina, i ima još dosta igračkih godina ispred njega, deluje kao osoba koja je davno donela ovakvu odluku. Ali, da li će se umesto trenerskog posla odlučiti da postane vlasnik nekog od NBA timova? To nam ostaje da vidimo...

Komentari / 0

Ostavite komentar