Google ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno

Google je otkrio da njihov email servis Gmail sada ima milijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou. Ovo nam je oktrio direktor kompanije iz Kalifornije Sundar Pičai na konferenciji na kojoj je podnet finansijski izveštaj.

Informacione tehnologije 03.02.2016 | 09:30
Google ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno

Na kompanijinoj godišnjoj I/O developer konferenciji prošle godine u maju, Sundar Pičai koji je tada bio potpredsednik zadužen za proizvode, otkrio je da Gmail ima 900 miliona aktinih korisnika na mesečnom nivou.

Ovo znači da je email servis dobio 100 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou u prethodnih sedam meseci. Ostali Google-ovi servisi/aplikacije su već premašili milijardu aktivnih korisnika, a tu spadaju Search, Android, Google Play, Chrome, Maps i YouTube. Tokom događaja Pičai je takođe otkrio da Gmail Smart Reply funkcija se koristi kod 10 posto svih odgovora koji se naprave kroz servise mobilne aplikacije.

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U moje ime

04.02.2016 22:52

Neko je otvorio g-mail. Da bi to zatvorila moram poslati Guglu moja dokumenta. To cu uraditi kad vidim sta je pisac /obozavatelj, manijak koji ide za mnom godinama / zelio da kaze.

ODGOVORITE