Dejan Savić otvorio dušu: Bilo je ogromnih pritisaka!

Ostali smo u senci čudnih dešavanja! “Hvala i kompleksašima koji ne mogu da budu prvi ni u pljuvanju u dalj. Vaterpolo reprezentacija nikada neće ići na balkon da slavi drugo mesto”, poručio je vođa srpskih Delfina!

Ostali sportovi 30.01.2016 | 13:40
Dejan Savić otvorio dušu: Bilo je ogromnih pritisaka!

Kažu da nema ništa teže od unapred upisanih pobeda, bodova, medalja… I oni najveći šampioni teško funkcionišu pod takvim pritiskom. Koliko je to komplikovana situacija videlo se na primeru naših vaterpolista. Bez premca najbolja ekipa sveta je u finalu nedavnog EP u vaterpolu pobedila Crnogorce tek kada je pobedila pritisak u sebi.

Srećom pa su srpski Delfini vođeni pravednom i mudrom rukom Dejana Savića. Znao je srpski selektor da uvek mora računati i na protivnike van bazena.
“Ekipa i celo takmičenje su nekako ostali u senci svega što je pratilo organizaciju. Bilo je ogromnih pritisaka i čudnih dešavanja. Ne mogu da se otmem utisku da su neke pozitivne stvari iskorišćene u negativnu svrhu. Ali sve pada u vodu kada se ostvari vrhunski rezultat. Kroz trnje smo prošli do zvezda. Posle svega, ispada da je Duci Simonović u pravu. Mi smo obični gladijatori, a sve ostalo je u domenu hleba i igara. I političkih poena”, otvorio je dušu u razgovoru za Sport, srpska vaterpolo legenda Dejan Savić.

Kaže da novi pritisci već počinju…
“Koliko god osećali sladak ukus, ipak postoji doza gorčine. Zbog nametnutog pritiska. Unapred smo proglašeni za šampione. Evo i sada smo već izloženi novom pritisku da osvojimo olimpijsko zlato.”

To je ono što srpski vaterpolo čeka godinama, decenijama… Savić je bio član čudesne generacije koja je osvojila sve osim olimpijskog zlata.
“Igrao sam u Atlanti, Sidneju, Atini, Pekingu i imam negativno iskustvo. Bojim se miniranja iz sopstvene kuhinje. Saplitanja sa strane možemo da očekujemo, ali su nas u prošlosti preskupo koštala naša, sopstvena.”

Da li bi vaterpolisti išli na balkon i slavili da je osvojena srebrna medalja?
“Ne! Vaterpolo reprezentacija nikada nije slavila srebro. Reč je o ugledu i tradiciji prethodnih, sadašnjih i budućih generacija”.

Da li je vaterpolo tokom 15 dana januara zapušio usta kritičarima koji potenciraju da je reč o malom sportu?
“Nema malog sporta. Znate, ovi momci treniraju ceo život. Neka bilo ko od ljudi koji godinama vode hajku protiv vaterpola proba da bude najbolji u nečemu, pljuvanju u dalj ili klikerima, na primer. Teško…”

Kome ste zahvalni?
“Mamicama i taticama koji su stvorili moje igrače, publici, protivnicima, čitavom organizacionom timu i kompleksašima koji misle da su najvažniji”, poručio je srpki selektor.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

МИЛАН

29.01.2016 10:02

ДЕКИ ЈЕ ЛЕГЕНДА...

ODGOVORITE