Tomić između dvije vatre: Vidi se da je Andriji teško!

"Vidim na njemu da prolazi kroz tešku situaciju, iz više razloga. Trenira kao svi drugi, u tom smislu nema problema".

Fudbal 29.01.2016 | 10:00
Tomić između dvije vatre: Vidi se da je Andriji teško!

Između dve vatre, trener crno-belih Ivan Tomić pokušava da održi mir i radnu atmosferu u takmičarskom pogonu Partizana.

Pogonu u kojem je i dalje Andrija Živković.

Olakšavajuća okolnost je ta što su crno-beli prilično daleko od Beograda, gde danima "puca" sa svih strana zbog štetnog ugovora mladog reprezentativca, koji stoji kao omča oko vrata klubu. Otežavajuća okolnost su savremene tehnologije, društvene mreže, portali, vesti koje se brzinom munje šire planetom i bez problema stižu do Kipra.

Ipak...

Tomić odatle poručuje da ne oseća frku i paniku koja je stvorena.

"Moj interes kao trenera je da Andrija bude u Partizanu, produži ugovor i ne ode iz kluba bez obeštećenja. Da ne dođemo u situaciju da nas u junu napusti to prate ko zna kakve konsekvence", rekao je Tomić posle popodnevnog treninga u Nikoziji.

Partizanovce tamo služi lepo vreme, dok je atmosfera poljuljana serijom retko viđenih izjava sa obe strane.

Tomić, mada biranim rečima, podržava stav ljudi iz Humske 1, stav da je Partizan "stvorio" Andriju i da bi on to trebalo da ceni.

"Još jednom, interes mi je da ovde bude što duže, a da kad bude odlazio to bude uz obeštećenje za klub koji je imao apsolutno najveći uticaj na njegovu karijeru. Naravno, uz reprezentaciju, gde je ostvario fantastične rezultate i postao prvak sveta".

Reporteri sa Kipra primećuju da je Andrija pomalo odsutan, da nije potpuno "u" onome što radi, ali da njegova disciplina ne dolazi u pitanje.

"Živković sve zadatke ispunjava. Vidim na njemu da prolazi kroz tešku situaciju, iz više razloga. Trenira kao svi drugi, u tom smislu nema problema".

Da li će omaleni dribler igrati protiv Kluža u petak u 14 časova?

"Da, hoće", rekao je Tomić.

Postoje li tenzije među samim igračima povodom ove situacije?

"Nisam je primetio. Vidim da svi međusobno komuniciraju. Sigurno svako od njih nosi u sebi neke stvari, ali to je u sportu i u svlačionici neminovno", dodao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar