Babunski: Želim LŠ sa Zvezdom, prije Španije, Holandije...

Ofanzivni vezista David Babunski uspešno je prošao lekarske preglede i ostaje mu u sredu ili četvrtak da parafira ugovor na dve i po godine sa Crvenom zvezdom.

Fudbal 27.01.2016 | 15:20
Babunski: Želim LŠ sa Zvezdom, prije Španije, Holandije...

Bivši igrač Barselone stigao je u Beograd u ponedeljak pred ponoć pun nade i optimizma, a uveren da je doneo dobru odluku.

"Bilo je teško prelomiti. Zvezda je veliki klub, ima istoriju, ozbiljne planove, a s druge strane postojale su ponude iz Španije, Belgije i Holandije. Sve sam stavio na tas i izabrao Zvezdu, jer verujem da je to pravi klub za dokazivanje. Hoću da igram top-fudbal, Zvezda ima najviše ciljeve, želi u Ligu šampiona i tu su se naše ambicije poklopile", rekao je Babunski u razgovoru za 'Novosti'.

Dvadesetjednogodišnji Makedonac kaže da nije zvezda zbog činjenice da dolazi kao učenik omladinske škole katalonskog giganta, već samo jedan od 25 igrača koji će se boriti za svoje mesto u timu.

"Dolazim iz Barselone, ali nisam zbog toga zvezda. Ja sam sam jedan od 25 igrača iz tima koji je spreman da u Zvezdi da najbolje od sebe i pomogne da se ostvare ciljevi. Krećem od početka, znam da posedujem kvalitet, kao i volju, želju da uspem na Marakani. Međutim, moraću sve da dokažem na terenu", istakao je David.

Činjenica da će pritisak biti manji jer je Zvezda odmakla rivalima 25 bodova, sigurno će pomoći Babunskom u prilagođavanju.

"Ja sam u takmičarskom ritmu, poslednju utakmicu sam odigrao za Barselonu B pre dve nedelje, jedva čekam da se priključim treninzima ekipe", zaključio je razgovor makedonski reprezentativac i dodao da postoje velike šanse da mu se na leto priključi i mlađi brat Dorijan, koji je trenutno igrač madridskog Reala.

"Šanse su velike, ostali su neki detalji, ali za nas bi bilo sjajno da i Dorijan dođe jer bismo prvi put u nekom klubu igrali zajedno".

Komentari / 0

Ostavite komentar