"Počeli su da koriste i djecu protiv mene"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja posle konferencije za štampu o zajedničkom izlasku na izbore SNS i SDPS, osvrnuo se i na brojne laži kojima su poslednjih meseci preplavljeni srpski mediji.

Srbija 25.01.2016 | 08:07
"Počeli su da koriste i djecu protiv mene"

On je, pre svega podsetio na situaciju sa zastavom SNS pred početak Evropskog prvenstva u vaterpolu, kada je u medijima objavljeno da se SNS reklamira, da bi se na kraju ispostavilo da je snimak nastao tokom probe monitora, usred noći.

Premijer Srbije je iskoristio priliku da čestita vaterpolistima veliki sportski uspeh, ali i da naglasi da je medijska manipulacija bila i vest da je SNS kupio većinu karata za finale, kako se ne bi zviždalo.

"Kao što ste čuli, zvižduka je bilo. Pa ko je to onda zviždao, ako je to urađeno?" zapitao se Vučić i dodao:

"Moram da pohvalim televiziju B92 koja je, namerno ili slučajno, objavila istinitu informaciju da su građani bez problema mogli da kupe ulaznice za finale."

Premijer Srbije je potom pomenuo i aferu sa grafitima "smrt Pajtiću" za koje se ispostavilo da je delo člana DS, potom na neistine da je nedavno boravio u Dubaiju, kao i na aferu "Prisluškivanje", privatizaciju Telekoma, Belu Crkvu, razbijene prozore na prostorijama SNS...

"Optužili su me, verovali ili ne, da sam čoveku koga nikad nisam video dao 120 evra da optuži neke ljude, a onda se ispostavilo da je tom narkomanu Kornicu neko drugi dao 5.000 evra da optuži mene. Ja sam otišao na detektor laži, a oni nisu smeli. Valjda to dovoljno govori o tome ko laže. Da je istina, mene bi razapeli na krst, a njima nije ništa."

Na pitanje kako komentariše skandal na Prvoj TV, kada je Ivan Ivanović emitovao anketu sa predškolskom decom koja govore u politici, premijer je rekao:

"Nisam to još video, ali da je to neko drugi uradio protiv nekog drugog, to bi bila svetska vest! Ali kad je protiv mene, onda je valjda dozvoljeno. Meni je gostovanje u njegovoj emisiji bilo simpatično."

Znamo šta biste sa Vučićem, ali šta ćete sa Srbijom?

Upitan o razgovorima opozicije o eventualnom ujedinjenju i zajedničkom nastupu na izborima, Vučić je rekao da će trka na izborima biti neizvesna.

"Sa mnogima iz opozicije ne bismo mogli da budemo u koaliciji jer oni nemaju program. Osnovni program im je "Mrzimo Vučića". Ja im odgovaram: Razumeli smo šta ćete sa Vučićem, a šta ćemo sa Srbijom",zapitao je premijer Srbije.

Izvor: Informer

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

samy

25.01.2016 08:51

Djeca jedina govore istinu i ne znaju da lazu, ne mogu da vjerujem da ima bolesnika koji bi to uradili,mada vide i djeca da je odnjeo vrag šalu.

ODGOVORITE
Name

Draganče

25.01.2016 09:24

Dodik, Radišić, M:tel i zgrada Grand trade, sve uz odobrenje Vlade Srbije i Telekoma. Lopovi! Nulta tolerancija i za tebe Aleksandre.

ODGOVORITE
Name

Mirko

25.01.2016 10:03

Djeca govore istinu.

ODGOVORITE
Name

pero bn

25.01.2016 10:06

Krajnje je vrijeme,da das otkaz,gazdama.

ODGOVORITE
Name

šarena laža

25.01.2016 12:33

Još jedan što jedno priča a drugo radi.

ODGOVORITE