Brčko: Mladić izgubio život u preticanju

U teškoj saobraćajnij nesreći koja se dogodila večeras na lokalnom putu Brčko-Maoča u naselju Gornji Rahić, u kojoj su učestvovali putničko i teretno motorno vozilo, jedno lice je smrtno stradalo dok je drugo zadobilo lakše tjelesne povrede, potvrdio je na licu mjesta portparol Policije distrikta Halid Emkić.

Bosna i Hercegovina 22.01.2016 | 22:50
Brčko: Mladić izgubio život u preticanju

„U ovoj saobraćajnoj nezgodi putničko motono vozilo je, krećući se iz pravca Maoče ka Brčkom, prilikom opreticanja ostvarilo kontakt s teretnim motornim vozilom i sletilo s puta, prošlo kroz jedno dvorište i završilo na krovu u njivi. U vozilu su se nalazila dva muškarca: jedan je smrtno stradao, drugi je zadobio lakše tjelesne povrede", objasnio je Emkić.

Iz smrskanog BMV-a koji je od siline udara nakon slijetanja s puta prepolovio stub uličnog osvjetljenja, uzvučena su tijela nastradalog i povrijeđenog i prevezena u brčanski Zdravstveni centar, a uviđaj je uz prisustvo dežurnog tužioca obavila Policija distrikta.

Nezvanično, lakše je povrijeđen 20-godišnji Elvis Džafić koji je bio na mjestu suvozača, a identitet poginulog vozača koji je godinu dana mlađi, još nije utvrđen.

Oba nastradala su iz naselja Prutače na području Brčko distrikta.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar