Zenica: Izboden pred ljudima u trgovini

Policija je pokrenula potragu za dvojicom bjegunaca, koji su u jednoj trgovini u Zenici izboli dvadesetčetvorogodišnjeg Zeničanina M.E., a koji je tokom tog napada teško povrijeđen.

Bosna i Hercegovina 22.01.2016 | 20:28
Zenica: Izboden pred ljudima u trgovini

Prema riječima izvora upućenog u istragu, ovaj krvavi incident dogodio se u četvrtak naveče, kada su mladiću na ulici prišla dvojica muškaraca, a potom ga, nakon kraće svađe, napala i fizički.

"M.E. je potom počeo da bježi od napadača i umakao je u mini-market, u naselju Crkvice. Ali, oni nisu posustali i dotrčali su za njim, te su ga, pred očima radnica i kupaca koji su bili u trgovini, nožem uboli dva puta, i to jednom u ruku, a drugi put u rame", otkriva naš izvor upućen u detalje istrage.

Nezvanično saznajemo da je identitet napadača poznat policiji i da je potraga u toku, ali do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" oni nisu pronađeni.

Šta je motiv napada iz policije nisu željeli da otkriju, ali se spekuliše da se mladić i napadači poznaju i da, kako se sumnja, imaju odranije neraščišćene račune.

Ni mještani Crkvice ne znaju detalje, ali pričaju da su primijetili da se nešto dešava, i to kad su vidjeli policiju. U prvi mah mislili su da se dogodila pljačka, a naknadno su saznali da nisu u pravu.

"Najednom sam ugledao da je policija kod samoposluge. Prvo sam pretpostavio da je riječ o razbojništvu, ali sam tek kasnije čuo da je neki momak izboden. Niti znam ko je on, niti sam vidio šta se dogodilo tih trenutaka", naveo je jedan mještanin Crkvice.

Nakon napada, koji se dogodio oko 19 časova, ljekarska pomoć dvadesetčetvorogodišnjaku ukazana je u zeničkoj bolnici, u kojoj je, zbog težine povreda, zadržan na daljem liječenju. Saznajemo da je on na Odjeljenje za urgentnu medicinu primljen sa teškim povredama, ali, srećom, nije životno ugrožen.

"Pacijent je van životne opasnosti", ispričali su iz zeničke bolnice.

U MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kazali su da je policija nakon uviđaja nastavila istragu u cilju pronalaska napadača i rasvjetljavanja svih okolnosti ovog incidenta.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar