Kirin kup: "Zmajevi" na Dance, Bugare i Japance!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupiće na Kirin kupu u Japanu u junu ove godine.

Fudbal 24.01.2016 | 18:00
Kirin kup: "Zmajevi" na Dance, Bugare i Japance!

"Svi detalji su dogovoreni i mogu vam potvrditi da će naša reprezentacija igrati na Kirin kupu u Japanu. Ostaje još formalnost da potpišemo ugovor. Pored bh. nacionalnog tima na ovom prestižnom turniru nastupiće i reprezentacije Bugarske, Danske, te domaćina Japana, čiji je selektor naš Vahid Halilhodžić", istakao je Jasmin Baković, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Utakmice na Kirin kupu igraće se 3. i 7. juna, a u Japan selekcija BiH će putovati u najjačem mogućem sastavu.

Prije odlaska na Daleki istok, gdje će imati posljednje provjere pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018.", popularno zvani "zmajevi" imaju ugovorene test susrete sa Luksemburgom 25. marta, dok će se četiri dana kasnije u Cirihu sastati sa Švajcarskom, a 29. maja u Sent Galenu snage će odmjeriti sa aktuelnim i trostrukim prvacima Evrope, Špancima.

Postoji mogućnost i da 25. ili 26. maja BiH igra još jednu prijateljsku utakmicu sa jednom od renomiranih svjetskih reprezentacija, prenijela je agencija "Anadolija".

U prvom kolu kvalifikacija za Mundijal, BiH će biti domaćin Estoniji 6. septembra. U kvalifikacionoj grupi H još će igrati protiv Belgije, Grčke i Kipra.

Komentari / 0

Ostavite komentar