Vlada usvojila plan odbrane od poplava

Vlada Republike Srpske usvojila je danas prijedloge planova odbrane od poplava i aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj u ovoj godini.

Republika Srpska 21.01.2016 | 15:39
Vlada usvojila plan odbrane od poplava

Plan odbrane od poplava izrađen je na osnovu analize prikupljenih podataka, dostavljenih izvještaja o realizaciji zadataka tokom proteklih godina, izvještaja o inspekcijskom nadzoru, analize trenutnog stanja, te mišljenja i prijedloga subjekata od neposrednog značaja za ovu oblast.

Donošenjem i sprovođenjem ovih planova biće unaprijeđeno i obezbijeđeno svestranije angažovanje svih relevantnih subjekata i ostvaren viši nivo pripravnosti na zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od poplava.

Republička uprava Civilne zaštite nadležna je za koordinaciju, usklađivanje, praćenje i usmjeravanje svih aktivnosti u vezi sprovođenja ovog plana, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske odobrila je 244.249 KM za socijalno zbrinjavanje radnika.

Sredstva iz ove odluke namijenjena su za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 209 radnika iz 29 preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju, počev od 1. januara 1998. godine do dana otvaranja stečaja, što je usaglašeno sa nadležnim filijalama Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje.

Dijelom sredstava iz ove odluke u potpunosti se izmiruju doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike preduzeća MDP "Soko holding" i ZDP "IMKO" iz Gacka i dio doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike preduzeća "Građevinar" iz Novog Grada.

Preostali dio doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje biće izmiren u narednom periodu, dok su doprinosi za osiguranje od nezaposlenosti za radnike ovih preduzeća izmireni u prethodnom periodu.

Dio sredstava iz ove odluke koristiće se za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike Fabrike šećera iz Bijeljine i Preduzeća za proizvodnju i snabdijevanje parom i toplom vodom "Grijanje" iz Broda, a doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje biće izmiren u narednom periodu.

Komentari / 0

Ostavite komentar