NBA: Jokić gledao magiju Durenta i Vestbruka!

Košarkaši Oklahome savladali su Denver, dok je Indijana bila bolja od Finksa u mečevima NBA lige odigranim u noći između utorka i srede.

Košarka 20.01.2016 | 11:20
NBA: Jokić gledao magiju Durenta i Vestbruka!

Oklahoma je predvođena Kevinom Durentom savladala Nagetse sa 110:104, a srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 6 poena.

Jokić je na parketu proveo 19 minuta, šutirao iz igre 2-4, imao 3 skoka i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Najbolji u redovima Denvera bio je Danilo Galinari sa 27 poena, dok je Kenet Farid meč završio sa 17 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Kod Tandera očekivano su se istakli Kevin Durent i Rasel Vestbruk – Durent je postigao 30 poena i imao 12 skokova, dok je Vestbruk ubacio tri poena manje uz 12 uspešnih dodavanja. Odličan je bio i Enes Kanter sa 25 poena i 8 uhvaćenih lopti.

U drugom meču dana Indijana je slavila protiv Finiksa zahvaljujući raznovrsnoj igri u napadu – 97:94. Monta Elis bio je najefikasniji sa 20 poena, jednim više od Pola Džordža koji je imao i 8 skokova.

Sansima nije pomogla ni sjajna partija Bukera koji je postigao 32 poena.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ponovo je imao problema sa ličnim greškama, ovoga puta u porazu Minesote od Nju Orleansa.

Minesota je vodila na poluvremenu u gostima, ali su Pelikansi sjajnom trećom četvrtinom preokrenuli i trijumfovali rezultatom 114:99.

Bjelica je na terenu proveo 16 minuta, najviše zbog toga što je napravio pet ličnih grešaka.

On je za to vreme postigao 4 poena (2-6 iz igre, 0-1 za tri), uz 4 skoka, jednu asistenciju, jednu blokadu i po dve ukradene i izgubljene lopte.

U redovima Timbervulvsa, koji sada imaju skor 13-29, najbolji je bio Tauns sa 20 poena i 13 skokova, dok je Vigins imao poen više.

Minesota nije imala rešenja za dominantnog Entonija Dejvisa koji je ubacio 35 poena i imao 7 uhvaćenih lopti. Pratio ga je Holidej sa 19 poena i 9 asistencija, 13 je dodao Evans, a po 11 Kaningem i Gordon.

U drugom meču večeri Milvoki je iskoristio lošu napadačku partiju Majamija i slavio sa 91:79. Bakse je predvodio Midlton sa 22 poena i po 7 skokova i asistencija, dok je na drugoj strani dominirao Hasan Vajtsajd sa 23 poena i 18 uhvaćenih lopti.

Isti broj poena imao je Kris Boš, a jedini dvocifreni osim njih bio je Luol Deng sa 11. Dvejn Vejd potpuno je podbacio, ubacivši jedan koš za 21 minut na parketu.

Komentari / 0

Ostavite komentar