Vujošević na debiju prvi srušio Valensiju!

Košarkaši Limoža savladali su Valensiju na gostovanju rezultatom 92:72 na debiju Duška Vujoševića i time naneli prvi poraz španskom timu posle 28 mečeva.

Košarka 20.01.2016 | 08:00
Vujošević na debiju prvi srušio Valensiju!

Trofejni trener beogradskog Partizana je trijumfalno startovao svoju odiseju u klubu koji u svojim vitrinama ima i titulu šampiona Evrope, a za to su bili najzaslužniji Nobel Bungu-Kolo sa 23 poena, dok su Ali Traore i Vil Denijels ubacili po 18.

Nekadašnji košarkaši Partizana Lester Mekejleb i Leo Vesterman su ubacili 19, odnosno dva poena, a bivši kapiten “crno-belih“ Vladimir Lučić je za 15 minuta na parketu u ekipi Valensije upisao šest poena, tri skoka, dve asistencije i dve izgubljene lopte.

Jedini dvocifreni u španskom timu bili su Bojan Dubljević (16 poena) i Džastin Hamilton (12 poena, 8 skokova).

Limož je bolje ušao u utakmicu, prvu deonicu je dobio sa 21:15, ali je u drugoj Valensija uspela da se vrati i na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom.

Ipak, francuski tim je odlično startovao treću četvrtinu, stekao prednost od sedam poena, a ona je do kraja meča samo rasla i na kraju iznosila velikih 20 poena.

Limožu je ovo prva pobeda u Last 32 fazi Evrokupa, dok je Valensija u trećem kolu grupe I upisala prvi neuspeh u sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar